Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile umreye giden 194 kişilik umre kafilesi için Çanakkale Havalimanında uğurlama töreni düzenlendi.

Uğurlama töreni Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ilahi ve kasidelerle devam etti.

Ardından umrecilere ve yakınlarına hitap eden ve “Şüphesiz, Safa ile Merve Allah'ın (dininin) nişanelerindendir. Onun için her kim hac ve umre niyetiyle Kâbe'yi ziyaret eder ve onları da tavaf ederse bunda bir günah yoktur. Her kim de gönlünden koparak bir hayır işlerse şüphesiz Allah onu bilir, karşılığını verir." ayet-i kerimesini okuyarak konuşmasına başlayan İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Bal şunları söyledi:

"Bu akşam kutsal toprakların hasretini çeken, içleri o mübarek yerlerin sevgisiyle dolu olan bir grup mümin ve mümine kardeşimizi, umre yolculuğuna uğurlamak üzere burada toplandık Allah tamamına erdirsin inşallah. Marifet insanın bedenini oralarda gezdirmek değildir. Marifet o yerlerin kıymetini bilip değerlendirebilmektir. Dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Lütfen vaktinizi iyi değerlendirin. Gaflete düşmeyin. İbadetlerinizi mümkün olduğu kadar mübarek yerlerde gerçekleştirin. Allah umrelerinizi kabul eylesin.”

Konuşmaların ardından 194 kişilik umre kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan