İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen ''Koronavirüs Denetimleri'' konulu genelge kapsamında İl ve İlçe Müftülüklerince camilerde "Sağlık İçin Hepimiz İçin" sloganı ile koronavirüs denetimleri devam ediyor.

Bu kapsamda Alanya İlçe Müftülüğü, Cuma namazı öncesi camilerin iç ve dış mekânları ile abdest alma yerlerinde koronavirüs denetimleri yapıyor.

Cami görevlilerine gerekli talimatları ileten müftülük, cemaati de uyarmak ve bilgilendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Cami ve Kur’an kurslarında alınan tedbirleri yerinde inceleyen Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, virüs salgınının halen devam ettiğini ve tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

‘‘Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla camilerde ve Kur’an Kurslarında alınan tedbirleri yerinde incelemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda görevlilerimize ve vatandaşlarımıza gerekli hatırlatmaları yapıyoruz. Covid-19 salgını ülkemizi ve yeryüzünü dolaşmaya devam ediyor. Bizler de bu virüs’ün yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla tedbirlerimizden asla taviz vermememiz gerekiyor. Unutmayalım ki temiz yaşamak ve sağlığımızı korumak bizim öncelikli görevimizdir.’’

Müftü İlhan, ‘‘Yaşadığımız bu salgın hastalık karşısında da hem kendi sağlığımızı hem de çevremizdekileri korumak için tedbirlerimizi elden bırakmayalım. Aksi halde kendi sağlığımız yanında başkalarının sağlığını da tehlikeye atacağımızı, bunun da kul hakkı olacağını unutmayalım. Her zamankinden daha çok beden, kıyafet, yiyecek ve çevre temizliğine dikkat edelim. Bulunduğumuz ortamı sık sık havalandıralım. El temasının yoğun olduğu alanları temiz tutalım. Ellerimizi her zamankinden daha fazla sabunla ve ovalayarak yıkayalım. Kirli ellerimizle ağzımıza, burnumuza ve gözümüze dokunmayalım. Rabbimizin bize emaneti olan sağlığımıza sahip çıkmak ve onu korumak için gayret gösterelim. Her şey Allah’ın dilemesiyle olur. Şafi olan, her derdin devasını verecek olan Allah’tır. Elimizden gelen tedbirleri alalım ve Allaha tevekkül edelim. Yüce Rabbim, başta ülkemiz ve İslam beldeleri olmak üzere tüm insanlığı bu tür salgın hastalıklardan, bela ve musibetlerden muhafaza buyursun.” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan