Ağrı Tutak İlçe Müftülüğü tarafından “Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük katıldı.

Tutak Kapalı Spor Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını Tutak İlçe Müftüsü Şahmurat Kaya yaptı.

Ardından kürsüye çıkan İl Müftüsü Büyük, “Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle Allah Resulünü konuşuyoruz ve O’nu anıyoruz. O’nu anmak, ne kadar önemliyse O’nu anlamak ümmeti olarak bizler için daha önemlidir. Bu programların amacı Allah Resulünü anmak ve O’nun örnek hayatını anlamaya çalışmaktır.” dedi.

Büyük-Sıkıntılarımızın-temelinde-Kur’an-ve-sünnetten-uzaklaşmamız-var02

Müftü Büyük, “Bugün hayatımıza baktığımız zaman ibadetlerimizde, beşeri ilişkilerimizde, aile hayatımızda ve ticari ilişkilerimizde sıkıntı ve problemlerimizin olduğunu görüyoruz. Halbuki Allah’a inanan Müslümanın gönül dünyası, sosyal hayatı, aile hayatı, ticareti ilişkileri huzurlu olmalı. Peki, Müslüman olduğumuz halde neden bu problemler ve huzursuzluk var.” diye konuştu.

Allah Resulü (sas)’in Veda Hutbesini hatırlatan Büyük, “Efendimiz ‘Size iki şey bırakıyorum. Bu iki şeye sarıldığınız zaman asla yolunuzu şaşırmayacak ve huzursuzluk yaşamayacaksınız. Bu iki şey Kur’an ve sünnettir.’ Demek ki bugünkü sıkıntılarımızın temelinde Kur’an ve sünnetten uzaklaşmamız var. Bu sebeple Mevlid-i Nebi haftasını fırsat bilerek yeniden Kur’an’a dönmeli ve Efendimiz’in örnek hayatını kendi hayatımıza tatbik etmeliyiz. Ancak bu şekilde Peygamberimiz’in emanetini korumuş hem dünya hem de ahiret saadetine erişmiş oluruz.” şeklinde konuştu.

Konferansa Tutak Kaymakamı Erkan Adıbelli, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Ammar Esenkal