Ağrı İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temalı konferans düzenlendi.

Ağrı Kültür Kongre Merkezinde gerçekleştirilen program İstiklal Marşının okunması, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterimiyle başladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Ağrı İl Müftü Vekili Kemal Arpacı, "Başkanlığımız 2023 Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftasının ana temasını 'Peygamberimiz, iman ve istikamet' olarak belirlemiştir. Yüce dinimiz İslam'ın temel gayesi erdemli birey, faziletli toplum ve huzurlu bir dünya inşa etmektir. Bu gayeye uygun bir hayatın en önemli göstergesi de şüphesiz ki iman ve istikamettir. İman ve istikamet hususunda müminler için en güzel örnek şüphesiz alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber Muhammed Mustafa'dır. Yüce Rabbim, Peygamber Efendimizi gerçek manada anlayan ve onun gibi istikamet üzerine olmayı bizlere nasip eylesin." dedi.

ağrı-fatih-kurt-22

Açılış konuşmasının ardından konferans vermek üzere kürsüye gelen Doç. Dr. Fatih Kurt, "Mevlid-i Nebi vesilesiyle peygamberimizin örnekliğiyle buluşmalıyız. Öyle ki dünya ve ukbanın korkularından kurtulmuş olalım. O’nun hayatına baktığımız zaman bizlere istikametin, imanın ne olduğunu yaşayarak öğreten en güzel öğretmeni, en güzel örnek ve önderi  görüyoruz. Mevlidi Nebi bizi kendimize getirmeyecek ise ibadetlerimizde ve dünya yaşantımızda bizi düzeltmeyecek ise O’nu gerçek manada anlamış olamayız. Bizlere düşen O'nu, o güzel hayatı ile yaşantısını anlamak ve yaşamaktır." ifadelerini kaydetti.

Konferansa Ağrı Valisi Mustafa Koç, il protokol üyeleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

ağrı-fatih-kurt-11

Öte yandan Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, Ağrı programı kapsamında ildeki 4-6 yaş Kur’an kurslarını ziyaret ederek minik öğrencilerle bir araya geldi.

Diyanet Gençlik Merkezinde de gençlerle buluşan Kurt, "Peygamberimiz İman ve İstikame" konulu söyleşi gerçekleştirdi.

ağrı-fatih-kurt-44

Editör: Ömer Ceylan