Bursa İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, Osman Gazi Türbesi’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti başlattı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası sonrasında da düzenli olarak devam edeceği belirtildi.

Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü olan 11 Eylül’de, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin kabri başında köklü bir devlet geleneği olan “Sancak Nöbeti” başlatılmış, Bursa Müftüsü İzani Turan, Osman Gazi Türbesi’nde hafızlar tarafından düzenli olarak Kur’an-ı Kerim tilavet edileceğini söylemişti.

İl Müftüsü Turan’ın o müjdesi, 2020 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda gerçekleşti.

Tamamı din görevlisi olan 80’in üzerinde hafız tarafından Osman Gazi’nin kabri başında düzenli olarak Kur’an-ı Kerim tilavet edileceği duyuruldu.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, “Daha önce saygı nöbeti başlatmıştık. Bugün itibarıyla Kur’an-ı Kerim okunmasını da başlatıyoruz. Orhan Gazi Türbesi’ne de sistem kuruldu. İleride teknik şartlar müsait olursa Bursa’daki diğer türbelere de bu tilaveti yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığına ve Bursa İl Müftülüğüne böylesi hayırlı bir hizmete vesile oldukları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Bursa Müftüsü İzani Turan ise “Huzurlu bir kentte yaşıyoruz. Bu huzurlu kentin iklimine manevi yönden katkı sağlasın diye bu gün bu uygulamayı başlatıyoruz. Emeği olan yetkililere teşekkür ediyorum. Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlilerimizin haftasını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Osman Gazi Türbesi’nde düzenlenen programa Bursa Valisi Yakup Canbolat, İl Müftüsü İzani Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan