Bursa İl ve ilçe müftülükleri tarafından Elazığ-Malatya depreminde mağdur olan vatandaşlar ile Bahar Kalkanı Harekâtına destek olmak amacıyla yardım kampanyası düzenlenmiş ve kampanya kapsamında toplanan yardımlar, ilgili yerlere ulaştırılmak üzere Bursa Valiliğine teslim edilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, Bursa İl Müftülüğünce düzenlenen kampanyayı madalya ve berat belgesiyle onurlandırdı.  

Konuyla ilgili Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Bursa İl Müftüsü İzani Turan, şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanlığının her bir ferdi, bu necip milletin hizmetinde olmayı kendisine şiar edinmiştir. Ülkemizin en ücra köşelerinde görev yapan personelimiz vatanının, ordusunun, mukaddes değerlerinin korunup kollanma konusunda üstün gayret göstermektedir. Personelimiz Bursamızda çok güzel bir etkileşim içerisinde. Bu kampanyayı başlattığımızda personelimiz hiç tereddüt etmeden yardımda bulundular. Bu madalya ve berat belgesi Bursa İl Müftülüğü şahsında tüm personelimize aittir. Hepsini yürekten kutluyor, bağrıma basıyorum." 

Öte yandan koronavirüs vakalarının görülmesinin hemen ardından Bursa İl Müftülüğünce başlatılan yardım kampanyasına din görevlileri maaşlarını bağışlayarak destek oldu. 

Kampanya kapsamında toplanan bağışların bir kısmı mahallinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken geri kalanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyası çerçevesinde açılan ilgili hesaplara aktarıldı.

İl Müftülüğünün başlattığı yardım kampanyası kapsamında destek verilen gruplar arasında, Bursa’da eğitim gören ve bu süreçte memleketlerine geri dönemeyen yabancı uyruklu öğrenciler de yer aldı.

Editör: Mehmet Çalışkan