Mudanya İlçe Müftülüğü Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara yönelik “Geniş Ailem, Örgünle Isıt” adlı proje hazırladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen proje kapsamında her ay Sevgi Evleri’ndeki çocuklar ziyaret edilerek çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörlüğünce sürdürülen proje ile Bursa Sevgi Evleri'ndeki çocuklar Mudanya Müftülüğünce misafir ediliyor.

Çocuklarla birlikte Mudanya’nın tarihi ve kültürel mekanları ziyaret ediliyor, gönüllü din görevlileri tarafından evlerde yemek ikramında bulunuluyor, sinema, musiki ve söyleşi gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Kur’an kursu öğrencileri tarafından örülen bere, eldiven ve çorap gibi el işleri de çocuklara hediye ediliyor.

Projeye dair Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Mudanya İlçe Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu, şunları kaydetti:

“Yüce Rabbimiz müminleri birbirine kardeş ilan etmiş, birbirinin derdiyle ilgilenmelerini, birbirinin yarasına merhem olmalarını ve kardeşlerinin sıkıntılarını gidermelerini emretmiştir. Allah Nisa Suresi 36. ayetinde anne baba akrabalarla birlikte yetim ve öksüzlere, çaresizlere de güzel davranılmasını, iyilikte bulunulmasını, onların gözetilmesini emretmektedir. Bizler de buradan hareketle ulaşılabilecek yaralı gönüllerin teselli bulmasını sağlamak ve hayat yüklerine bir nebze olsun omuz verilebilmek, erdemli davranışları sevdirmek ve bunların etkisinin günlük yaşamlarında görünürlüğünü sağlamak ve böylece vatanına, milletine, dini değerlerine bağlı güzel ahlak sahibi bir nesil yetiştirmek, toplumsal barışın, huzurun ve kardeşliğin yayılmasına katkıda bulunmak amacıyla başlattığımız bu proje ile çocuklarımıza aile sıcaklığını hissettirmek istedik.”

Editör: Mehmet Çalışkan