Bursa Ulu Cami'de her vakit öncesi din görevlileri ve Kur'an kursu öğrencileri tarafından mukabele okuyor.

Cami cemaati de yapılan bu Kur'an ziyafetine iştirak ediyor.

Bursa Ulu Camii Başimam Hatibi Tahsin Karanfil, "Camilerimiz cemaati, cemaatimiz camileri özledi. Bu Ramazan inşallah hem ülkemizin hem İslam aleminin hem de tüm insanlığın Kovid belasından kurtulmasına vesile olur. Ulu Camii'mizin her köşesinde mukabeleler okunur, her köşesinde hafızlar bülbüller gibi öterler. Biz Ulu Camii'de Ramazan'ı doya doya yaşarız." dedi.

Osmangazi İlçe Müftülüğü Üftade Kur'an Kursu Yöneticisi ve Bursa Ulu Camii Onarım, Bakım ve Donanım Dernek Başkanı Hilmi Şanlı ise şu ifadelere yer verdi:

"Ramazan ayı denilince Bursa'nın dünyaya açılan penceresi Ulu Camii ilk olarak akla gelir. Hz. Üftade'nin 'Ey büyük cami; seni gece ve gündüz ziyaret edenlere müjdeler olsun' ifadesiyle beraber, şehrimiz olmak üzere memleketimizin muhtelif yerlerinden Ramazan ayı içerisinde camimize ziyaret edeceklerin rahat ibadet etmeleri için hazırlıklar başlatılmış ve sonuna gelinmiştir. Son iki yıldır devam eden pandemi kuralları kapsamında teravih namazları kılınamadığı için Müslümanların mahsun olduğu dönemlerdi. İnşallah bu Ramazan ibadetlerimizi camimizde yapacağız. Uzun bir aradan sonra camimizin sağında ve solunda ve pencere önlerinde Ramazan ayı münasebetiyle hiç dinmeden Kur'an okunmaktadır."

Editör: Mehmet Çalışkan