Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" kapsamında Bursa İl Müftülüğü görevine getirilen Yavuz Selim Karabayır, düzenlenen törenle görevine başladı.

İl Müftülüğünde personel tarafından karşılanan Müftü Karabayır, görevi İl Müftü Vekili Yavuz Yıldız’dan devraldı.

Ardından personel ile bir araya gelen İl Müftüsü Karabayır, “Peygamberler şehri Diyarbakır’dan evliyalar şehri Bursa’ya gelmiş olmaktan dolayı kendimi mutlu hissediyorum. Bize verilen bu emanete hep birlikte gerektiği gibi sahip çıkıp, sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Manevi atmosferi yüksek olan bu şehirde üzerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Önceliğimiz ihlas ve samimiyetle görevimizi yerine getirmektir. Muhabbetle birliğimizi kuvvetli tutarak beraber çalışmayı umuyor ve temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Müftü Karabayır, göreve başlaması dolayısıyla Bursa Valisi Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti.

Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır kimdir?

1968 yılında Kars Sarıkamış Parmakdere köyünde dünyaya geldi.

İlk, orta ve imam hatip lisesini Sarıkamış'ta tamamladı.

1988 yılında Kaynarca ilçesi Birlik köyünde imam hatip olarak göreve başladı.

Sonrasında sırasıyla Adapazarı merkez Harmantepe Köyü, İstanbul Halıcıoğlu Turşucu Hüseyin Çelebi Camii ve Erzurum Üniversitesi Lojmanlar Camii'nde imam hatip olarak görev yaptı.

1994 yılında başladığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde sürdürdüğü iki yıllık (İMYO) eğitim ve öğretiminin ardından 1997 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

vatani görevinin ardından Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezi'ni 2002 yılında tamamlayarak Adıyaman Besni'ye vaiz olarak atandı.

Adıyaman Çelikhan ve Samsat, Düzce Yığılca ve Kaynaşlı ilçelerinde müftülük yaptı.

2009'ta Düzce Kaynaşlı'ya İlçe Müftüsü olarak atandı ve buradaki hizmetinden sonra 2 Ağustos 2014 tarihinde Erzincan İl Müftülüğüne getirildi.

03.05.2018'de Diyarbakır İl Müftüsü olarak atandı.

Diyarbakır İl Müftüsü iken Bursa İl Müftülüğü görevine getirilen Karabayır, evli ve 3 çocuk babası olup Arapça bilmektedir. 

Editör: Mehmet Çalışkan