Hacı adaylarının kutsal topraklara uğurlanması amacıyla Yeni Pazar Camii önünde Burdur İl Müftülüğü tarafından uğurlama töreni düzenlendi. Öğle Namazına müteakip düzenlenen uğurlama programına başta Vali Hasan Şıldak olmak üzere, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve hacı adaylarının yakınları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan uğurlama programında İl Müftüsü Hıdır Bayrak ve Vali Hasan Şıldak konuşma yaptı. İl Müftüsü Hıdır Bayrak konuşmasında hacı adaylarına “Sizler, Rahmanın misafirleri olarak kutsal beldelere gidiyorsunuz. İlimizi, ülkemizi temsilen kutsal topraklara ulaştığınızda Hz. Peygamber Efendimize bizlerden de selam götürmenizi, Beytullaha vardığınızda, bizler için, ülkemiz için, ülkemizin birlik ve beraberliği için, ülkemiz semalarından ezanların dinmemesi, bayrağımızın inmemesi için, dualar etmenizi istiyoruz" dedi.

Vali Hasan Şıldak programda yaptığı konuşmada; “Hac ibadeti, bütün Müslümanların gönlünde yatan, arzu ettikleri ibadetlerin başında gelmektedir. O güzel topraklara, o kutsal topraklara gitmeyi Allah size nasip etti. Bütün hacı adaylarının ibadeti şimdiden kabul olsun.

Yolculuğunuz hayırlı olsun, sağlık içinde gidip gelerek sevdiklerinize kavuşun. Peygamber Efendimize, Mekke ve Medine’ye selamlarımızı iletin" diyerek Hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından dua yapıldı. Vali Hasan Şıldak ve İl Müftüsü Hıdır Bayrak duanın ardından otobüsleri dolaşarak hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan