Burdur'da "Mevlid-i Nebi Haftası" münasebetiyle "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans veren Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Hz. Peygamber sevgisinden bahsetti.

Prof. Dr. Öge, "Yüce Rabbimiz, insanoğlunu yaratılmışların en şereflisi ve yeryüzünün halifesi kılmıştır. Ona yeryüzünü imar edecek, ahiretini de ebedi cennet kılacak akıl ve irade vermiştir. Gönderdiği elçileri, indirdiği kitapları, hakkın ve hakikatin rehberliğinde dosdoğru yolu göstermiştir. İslam, bu yolu Müslümana bir hedef olarak sunmuş, Kur’an bizi bu yola çağırmış, Peygamberimiz bu yol üzere bize rehberlik etmiştir. İşte bu yol, sırat-ı müstakimdir. Hayatı bu doğrultuda tanzim etmek, bu yolda istikrarlı bir şekilde yürümek ise istikamettir." dedi.

öge-ısparta-11

İstikamet üzere olmanın önemi üzerinde duran Öge, "Peygamber Efendimiz (sas)’in Kur’an’la hayat bulan öğretilerinin aktarılamadığı her çağ, esasında bir cahiliye dönemidir. Dolayısıyla bugün, iman ve istikametten bahsedeceksek; çocuklarımızın, gençlerimizin ve toplumumuzun zihin ve gönül dünyasında var olan istikameti bir ömür sürdürmeleri noktasında katkı sunacak; tüm dünyayı yeniden istikamet üzere bir hayatla yani İslam ile buluşturacaksak bunu Peygamberimizin tüm insanlık için rahmet olan öğretileriyle yapabiliriz." ifadelerini kaydetti.

Öge, "Din Görevlilerimiz, sevgili Peygamberimizin miras ve emanetini omuzlarında taşıyan, yüce dinimiz İslam’ın yaşama, yaşatılma ve geleceğe taşınmasını dert edinen, necip milletimizin doğumundan vefatına her daim yanında olan, sevincini sevinç, üzüntüsünü keder edinen, yetim ve kimsesizlerin kimsesi olma gayretinde olan, ‘Hademe-i Hayrat’, ‘Gönül Ehli’ ve insanlığın iman ve ahlak rehberleridir. Bu vesileyle bir kez daha Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Programda Burdur Valisi Türker Öksüz ve İl Müftüsü Ali Hayri Çelik de birer konuşma yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan