Burdur Öğretmenevi Konferans Salonunda dini yayınlar tanıtım toplantısı düzenlendi.

Tanıtım toplantısına Burdur İl Müftüsü, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınevi Satış Müdürü Sami Cebeci ve din görevlileri katıldı.

Topantıda konuşan İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Diyanet İşleri Başkanlığının dini yayınlar konusunda çok önemli görevler ifa ettiğini, halkımızın Başkanlığımızın yayınlarıyla doğru ve güvenilir bilgiye ulaştığını belirtti. Bayrak, konuşmasının devamında “Başkanlığımızın yayınlarını halka duyurarak onların sahih bilgiye ulaşmalarını sağlamak, din istismarcılarına fırsat vermemektir. Bu konuda tüm görevlilerimize büyük görevler düşmektedir. Yayınların her eve girmesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.” dedi.

Tanıtım toplantısında konuşan Sami Cebeci, hayatı şekillendiren din kurallarını doğru kaynaklardan öğrenmek gerektiğini vurguladı, Diyanet İşleri Başkanlığının kurulduğu günden itibaren dini yayınlar konusunda önemli faaliyetlere imza attığını belirtti.

Diyanet'in dini yayıncılık alanında güvenilir kaynak eserler sunduğunu ifade eden Cebeci, konuşmalarına şöyle devam etti:

Başkanlığımızın Prestij Eserleri Tamamlanmak Üzere

“Başkanlığın 'Konulu Tefsir Seti' ve 'Tecrid-i Sarih' isimli iki büyük prestij eserinin hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Süreli yayınlardan hâlen Diyanet Aylık Dergi'nin eki olarak yayınlanan "Aile" dergisi 2019 yılı Ocak ayından itibaren farklı bir müstakil dergi olarak halkımızın beğenisine sunulacak.”

Diyanet Tv kurumumuza kazandırdı

Görsel medyada daha önce yayına TRT himayesinde yayın hayatına başlayan TRT Diyanet kanalı 2018 Ağustos ayından itibaren TRT bünyesinden ayrılmış ve müstakil bir kanal olarak (DİYANET TV) kurumumuza kazandırılmıştır.

2018 yılında 108 farklı türde yayın hizmeti sunuldu

Yayınevi Satış Müdürü Cebeci, “2018 yılında 108 farklı türde yayın hizmeti sunulmuş olup 20.000.000 adet kitap basımı yapılmıştır. "Diyanet Takvimi" başkanlığımızın en güzel hizmetlerinden birisidir. 2018 yılında 3.000.000 adet takvim basımı yapılmıştır. "Diyanet Takvimi" her yıl Balkan ülkelerine ve Kafkas ülkelerine ücretsiz olarak gönderilmektedir. "Diyanet Çocuk Takvimi" konusunda Çocuk Esirgeme Kurumundan yoğun talep geliyor.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan