Burdur’da Yaz Kur’an Kurslarına devam eden öğrenciler, dini eğitimin yanı sıra çeşitli etkinliklerle de değerleriyle buluşuyor.

Burdur İl Müftülüğünün  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinliklerle Yaz Kur’an Kursu öğrencileri eğlenirken öğreniyor.

Bu kapsamda Merkez Taşdemir Camii’nde öğrencilere yönelik düzenlenen etkinliklerde İl Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından çocuklara İl Sağlık Müdürlüğünce tahsis edilen bisikletlerle uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli tarafından çocuklara kadim oyunlardan örnekler sunuldu. Okçuluk, matrak oyunu, mas güreşi gibi geleneksel oyunların yanı sıra ebru sanatı gibi aktiviteler ile çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.

Etkinliklere dair açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, Yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrencilerin kaynaşmaları, kurslarda daha verimli vakit geçirmeleri ve istekli olarak eğitime devam etmeleri için bu tür etkinliklerin düzenlendiğini belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan