Burdur İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 69 öğrenci, düzenlenen törenle belge aldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans Salonu'nda düzenlenen merasimde konuşan İl Müftüsü Enver Türkmen, Kur'an öğretiminin çocuklara verilebilek en büyük hazine olduğunu söyledi.

- Kur'an kültürüne sahip olmalıyız

Hz. Peygamberin Kur'an öğrenimi ve öğretimine ayrı bir değer verdiğini, Kur'an ehlini her şeyin üstünde tuttuğunu belirten Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah Resulünün ve ashabının Kur'an'ı bilen, ahkamıyla amel eden kimselere gösterdiği ihtimam sebebiyle nesillerimizin Kur'an'ı öğrenmeleri ve onun feyzine nail olabilmeleri için canhıraş bir gayret içerisinde olmalıyız. Unutmamalıyız ki Kur'an'a karşı gösterilen ihmal kadar insanın manevi hayatını karartan başka bir hata yoktur. İstikamet üzere yaşayarak Allah ve Resulünün razı olduğu bir ümmet kıvamına erişebilmek için başta kendimiz, evlatlarımız ve toplum olarak Kur'an kültürüne sahip olmalıyız. Zira Kur'an-ı Kerim bize hayatın her safhasında ilahi bir rehberdir."

- Çocuk Kur'an'ın dünyasına aşina olmalıdır

Çocukların peygamber sevgisi, ehl-i beyt sevgisi ve Kur'an sevgisi ile yetişmesinin önemine işaret eden Müftü Türkmen, "Kur'an eğitimi, küçük yaşlardan itibaren itina ile yerine getirilmesi icap eden bir vazifedir. Zira çocuğun kulakları Kur'an'ın sesine, kalbi Kur'an'ın dünyasına aşina olmalıdır. Evlatlara fani lezzetler değil solmayan, eskimeyen bir ebedi saadetin yolu gösterilmelidir. Bunun ilk şartı da onların Kur'an-ı Kerim ile fiilen ve fikren ünsiyetlerini sağlamaktır." diye konuştu.

Burdur Merkez Bölge Yatılı Kur'an Kursu öğrencilerinin ilahi dinletisinin ardından hafızlığını tamamlayan öğrenciler Kur'an-ı Kerim tilavet etti, Kur'an öğrenmenin faziletine dair hadisler okudu.

Yapılan dua ile tamamlanan merasim sonunda hafızlara belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan