Bozüyük Yeşilkent Kumralabdal Hafızlık Kız Kur'an Kursu hizmete açıldı.

Kur'an Kursunu açmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Muammer Ölmez, "Yeşilkent Kumralabdal Hafızlık Kız Kur'an Kursumuzu tamamlamayı bahşeden Rabbimize sonsuz hamdolsun. Elhamdülillah. Hakka şükür halkımıza teşekkür ediyoruz. Yıllar sonra  yolların kesiştiği Bozüyük’ümüzde Türkiye geneline hitap edecek olan bir hafızlık Kur'an kursunu hizmete açmanın derin sevincini yaşıyoruz."

Müftü Ölmez, "Nasıl tamamlandı sorusuna cevap olmak üzere: Hafızlık  Kur'an kursu için bir hafız babası, evladını toprağa verirken, geride kalan mallarını bu kurs için bağışladı. Bir kardeşimiz 'ileride karşılığını görürüz' diye bağışta bulundu. Bir şehit annesi 'evladımın ruhuna varsın' diye destek oldu. Kendileri küçük yürekleri büyük üç kardeş, kumbaralarını Hafızlık Kız Kur'an Kursu için bağışladı. Hafızlarımız da boş durmadı. 'Kur'an’ın Nuruyla Hafızlık Yolunda' kumbara çalışması yaptılar. 'Sabaha kadar istişare ettik ve sonunda ahiret yatırımı yapmaya karar verdik. En güzel yatırım da Kur’an’a ve geleceğin hafız annelerine yapılacak yatırımdır kararına vardık.' diyerek 80 yaşlarındaki karı-koca büyüğümüz, sabah erken saatte gözleri dolu dolu Müftülüğümüze gelerek ayrı ayrı ahiret yatırımını yaptılar. Öbür tarafta 'yatacak bir yerimiz olsun diyenler' yatak odası almak için hayır da yarıştılar. Din Görevlilerimiz gönüllülük esası üzerine bu kursumuz için kermes çalışmaları yaptılar ve hayırseverlerimizin katkılarını Kur’an Kursumuza makbuz karşılığı ulaştırdılar ve Allah'a şükür tamamlandı." dedi.

Türk milletinin hafıza ve hafızlığa sevdalı olduğunu belirten Müftü Ölmez, "Hafızlık bir sevda ve bu sevda binamızın bitiminden sonra da devam edecek. Bozüyük halkı ve ülkemizin her yerinden gönlü Kur'an aşkıyla dolu olan kardeşlerimiz yine hayır da yarışmaya kaldığı yerden devam edecektir. Bozüyük böylesine büyük bir projeyi tamamlayarak hayırda nedenli istekli olduğunu göstermiştir. Büyükşehir kapasitesindeki bir projeyi büyük oranda kendi kaynakları ile karşılayabilmiş ve ilimizde yapılan hayri hizmetlere de destek olmaktan geri durmamıştır." ifadelerini kaydetti.

- Türkiye geneline hitap edecek

Kurs hakkında bilgi veren Müftü Ölmez, "Türkiye geneline hitap edecek olan Yeşilkent Kumral Abdal Hafızlık Kız Kur'an Kursumuz, 170 kişilik yatak kapasitesi ve bir o kadar gündüzlü öğrencisiyle 300 kişiden fazla hafızlık sevdalısına hitap edebilecek potansiyele sahiptir. Aynı zamanda 4-6 yaş Kur’an Kursumuzda elli kadar öğrencimiz Diyanet İşleri Başkanlığı müfredatı çerçevesinde eğitim göreceklerdir. 6300 metrekare kapalı alandan meydana gelen ve 7 kattan oluşan Hafızlık Kız Kur'an Kursumuz; bünyesinde 19 derslik, 42 yatak odası, kafeterya, kantin, çok amaçlı salon, mutfak, 300 kişilik yemekhane, müracaat alanı, 4-6 yaş sınıfları, 4-6 yaş oyun alanı, 4-6 yaş mutfak odası, 4-6 yaş yatak odası, yemek odası, film izleme odası, spor alanları, sığınak, anfi tipi konferans salonu, misafir odaları, mescitler ve okuma salonlarından meydana gelmektedir. Hafızlık kursumuzun bünyesinde olan 4-6 yaş Kur’an kursumuz tam gün hizmet verecektir. Özellikle çalışan ailelerimiz için büyük önem arz eden 4-6 yaş Kuran kursumuz; Kur'an ve değerler eğitimi, etkinlikler, akıl oyunları, robotik kodlama, spor oyunları ile hayırlı nesillerin yetişmesine katkı verecektir. Tüm yurttan öğrencilerimizi bekliyoruz." diye konuştu.

Müftü Ölmez, sözlerini şöyle tamamladı: 

"2012 yılında projesi çizilen, 2014 yılında temeli atılan kursumuz 2023 yılında bir buçuk yıl, gece gündüz demeden yürütülen çalışmalar sonunda tamamlanmıştır. Bu süreçte 4 Bozüyük Müftüsü hizmet etmiş, bizlerin de tamamlanması için yoğun bir gayreti olmuş ve hamdolsun hizmete hazır hale getirilmiştir. Kur'an hafızlarına yakışacak özellikte ve güzellikte olan bu yapıya maddi manevi katkı veren devlet büyüklerimize, mütevelli üyelerimize, bütün hayırseverlerimize, işçi ve ustalarımıza, emeği geçenlere ve tüm Bozüyük halkına şükranlarımı arz  ediyorum. Hafızlık Kız Kur'an Kursumuzun neslimize, vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum."

Editör: Ömer Ceylan