Aydın İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansa Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan konuşmacı olarak katıldı.

Bircan-Allah’ın-sevgisine-ulaşmanın-yolu-Peygamberimize-tabi-olmaktan-geçer02

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Hasan Güneş, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sas)’in bizlere gösterdiği istikamete bugün daha çok ihtiyacımız var." diye konuştu.

Bircan-Allah’ın-sevgisine-ulaşmanın-yolu-Peygamberimize-tabi-olmaktan-geçer01

Ardından konuşan Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mevlid-i Nebi Haftası için bir tema belirlenmiştir. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mevlid-i Nebi Haftası belirlenen ve üzerinde durulacak tema ise ‘Peygamberimiz, İman ve İstikamet’ konusudur." dedi.

Genel Müdür Bircan, bir Müslüman için Peygamber sevgisinin imanın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, "Allah’ın sevgisine, affına ve merhametine ulaşmanın yolu, Peygamberimize tabi olmaktan ve onun yolunu takip etmekten geçer. Peygamberimizin yolunda iman ve istikamet üzere yürümek, onun yaşantısını örnek almak, sünnetini hayata tatbik etmek en büyük idealimiz olmalıdır." şeklinde konuştu.

Bircan-Allah’ın-sevgisine-ulaşmanın-yolu-Peygamberimize-tabi-olmaktan-geçer03

Editör: Ammar Esenkal