Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Üniversitesi ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "1. Türkiye Dinler Tarihi Kongresi"ne katıldı.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını yapan Başkan Erbaş, sempozyum, kongre ve bilimsel çalışmaların mahiyeti, etkileri ve sonuçları bakımından ilmi faaliyetler içerisinde önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

Bilginin en büyük güç ve imkan olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, "İslam dünyası bilgiyi üretme, güncelleme, değere dönüştürme ve hayata rehber yapma konusundaki çalışmalarını en güçlü hale getirmek zorundadır." dedi.

- "Müslümanlar için bütün Peygamberler İslam Peygamberidir"

Başkan Erbaş, "İnsanın tarihiyle inancın tarihi aynıdır." ifadesini kullanarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zira İslam inancına göre ilk insan olan Hz. Adem aynı zamanda ilk Peygamberdir, vahyin yani İslam’ın ilk tebliğcisidir, hak dinin yeryüzü serüveni onunla başlamıştır. Tarihi süreç içerisinde insanlar vahyin rehberliğinden uzaklaşarak yolunu şaşırdığında ve ahlaki bunalımlara düçar olup insani değerler yozlaştığında Cenabıhak, yeni bir peygamberle onları hakikate yani İslam’a davet etmiştir. Onun için biz diyoruz ki bütün Peygamberler İslam Peygamberidir. Vahyin tahrif edildiği süreçlerden muharref inançlar, dinler ortaya çıkmıştır."

Programa, Ankara Sosyal Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Serdar Öztürk, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Aycan, Türkiye Dinler Tarihi Derneği Başkanı Prof. Dr. Durmuş Arık, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Türkiye Dinler Tarihi Derneği iş birliğiyle düzenlenen kongre 30 Eylül’de sona erecek.

Editör: Ömer Ceylan