Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumların yanında yer alan Türkiye Diyanet Vakfı, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla İdlib’de “İyilik Konutları” inşa ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfının İyilik Konutları’na din görevlileri de kendi aralarında düzenledikleri kampanyalarla destek oluyor.

Bu kapsamda Bilecik Bozüyük Müftülüğü din görevlileri, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlib’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları'na destek olmak amacıyla bir kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında toplanan paralar, İdlib’den Türkiye sınırında oluşturulan güvenli bölgelere göç ederek yetersiz kamp alanlarında yaşam mücadelesi veren Suriyeli ihtiyaç sahibi aileler için inşa edilecek “İyilik Konutları” projesinde kullanılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Bozüyük Şubesine teslim edildi.

Kampanyaya dair açıklamalarda bulunan Bozüyük İlçe Müftüsü Mustafa Topal, hayırsever vatandaşları kampanyaya destek olmaya davet ederek şöyle konuştu:

“Bozüyük İlçe Müftülüğü olarak imam hatiplerimiz, Kur'an kursu öğreticilerimiz ve daire personelimiz kendi aralarında para toplayarak Türkiye Diyanet Vakfının düzenlediği ‘İyilik Konutları’ kampanyasına bir konutla destek verdiler. Suriye’deki insanlık dramına seyirci kalmak bizlere yakışmıyor. Biz de Bozüyük Müftülüğü olarak ‘İyilik Konutları’ kampanyasına destek olduk. Rabbim herkesin yaptığı yardımları makbul eylesin.”

Editör: Mehmet Çalışkan