Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla "Zekat Bilgilendirme Toplantıları" düzenleniyor.

Bu kapsamda Bilecik İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Zekat Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Bilecik Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun, zekat ibadetinin önemine dikkati çekerek katılımcılara teşekkür etti.

Bilecik Zekat Toplantısı 22

Müftü Ali Erhun, "Dini Mübin’i İslam’ı insanlara anlatmak, toplumumuza dini her konuda rehberlik yapmak ve İslam’ın beş emrinden biri olan zekatı halkımıza benimsetmek, Diyanet İşleri Başkanlığımızın yasal ve asli görevidir. Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığımız kurulunca halkımızın bu alandaki beklentisi ve ihtiyacı karşılanmış oldu. İnsanlarımız emin ve sağlam ellere hayır hasenatını ve zekatını teslim edip dağıtılmasını istiyor. Bizler de tüm imkanlarımızı seferber ederek insanlarımızı sevaba, hayra teşvik ediyoruz. En önemli mali ibadetleri olan zekat borçlarından kurtarıyoruz. Bu da büyük bir hizmettir.” dedi.

Başkanlığın zekat hizmetleri hakkında bilgi veren Diyanet İşleri Başkanlığı Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, slaytlar eşliğinde personele sunum yaptı.

Konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan din görevlilerinin Allah'ın bir emri olan zekat ibadetini yerine getirmesi hususunda halka rehberlik etme görevi olduğunu belirten Turgut Erhan, "İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip, kötülüğü men eden bir topluluk bulunsun" ayet-i kerimesi düsturunca, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yeryüzünün ihtiyaç duyulan her yerinde, dil,  ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin insanlara yardım elini uzatmaktadır. Aynî yardımlardan nakdî desteklere, eğitimden sosyal hizmetlere ve gönüllerin ihyasına kadar birçok alanda iyilik çalışmaları yapmakta, Müslüman azınlıkların, işgallere, savaşlara ve afetlere maruz kalanların, yetimlerin, yoksulların, çaresizlerin ve kimsesizlerin yardımına koşmaktayız." ifadelerini kullandı.

Bilecik Zekat Toplantısı 33

Erhan, "Peygamberimizin bizatihi uygulamış olduğu, zekat amilleri vasıtasıyla insanlardan alınan zekatın, ihtiyaç sahibi, kimsesiz insanlara dağıtılma şeklinde ifa edilen zekat ibadetinin, aradan geçen zaman diliminde neredeyse unutulan ibadetler içerisine girdiğini görüyoruz. Bizlere de küçüklüğümüzde ibadetler anlatılırken hep en son farz olarak zekat ibadeti anlatıldı. Oysa Kur’an-ı Kerim’de namaz ibadetinin hemen ardından zekat ibadetinden bahsediliyor. Bizim yapacağımız husus ise bu farz olan ibadeti en güzel şekilde insanlarımıza aktarma noktasında elimizden gelen gayreti ve çabayı sarf etmektir." diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının, zekat hizmetlerinin vatandaşlara tanıtımı konusunda yapılan çalışmalara değinen Turgut Erhan, "Televizyon, radyo ve sosyal medya mecralarında Başkanlığımız ve Vakfımızın web sayfaları ile sosyal medya hesaplarını tanıtarak, devlet erkanı, iş adamları gibi insanları ziyaret ederek onlara Başkanlığımız ve Vakfımızın yaptığı faaliyetleri anlatıyoruz. Onların hayırlarına aracılık ederek vatandaşlarımızın hayırlarını gönülden gönüle kurduğumuz köprülerle kardeşliğimizin sağlamlaşmasına vesile oluyoruz. Mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimize milletimizin desteğiyle umut oluyoruz elhamdülillah." dedi.

Bilecik Zekat Toplantısı 44

Toplantı sonrasından Şifa Hafızlık Kız Kur’an Kursuna geçen Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ile zekat koordinatörlerine zekat faaliyetleri hakkında istişare ve tavsiyelerde bulundu.

Editör: Ömer Ceylan