Bilecik İl Müftülüğü, din görevlilerine yönelik "Etkili Hutbe Sunumu" konulu seminer düzenledi.

Seminere Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş konuşmacı olarak katıldı.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Okumuş, temsil edilen makamların ruhunun iyi kavranması gerektiğini hatırlatarak, "Seminerimizin amacı; din görevlilerimizin yeteneklerini geliştirmek, planlı çalışma alışkanlığı kazandırmak, kendinizi yetiştirmenizin devamlılığını ve mesleğinizi cesaretle yapacak şekilde kendinize güven duymanızı sağlamaktır." dedi.

"Kürsülerin tenkit makamı değil tebliğ makamı" olduğunu belirten Okumuş, "Müslümanlara çeşitli zamanlarda ve mekanlarda çeşitli şekillerde nasihatlerde bulunup, onları iyiliğe, güzelliğe teşvik etmek, kötülüklere karşı ikaz etmek, Allah'ın nimetleri karşısında onlardaki şükür duygusunu geliştirmek için vaaz ediyoruz. Hitabımızı hazırlarken, amacımız cemaatimizi tenkit etmek olmamalıdır. Peygamberimizin tebliğ metodunu iyi özümseyerek birleştirici, akıcı, cemaatin eğitim ve kültür seviyesine uygun, bidat ve hurafelerden arınmış bir dil kullanmalıyız." diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Erhun ise şu ifadelere yer verdi:

"Personelimizin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlayarak din hizmetlerini en verimli şekilde halkımıza ulaştırmak amacıyla eğitim ve seminer çalışmalarımız çeşitlenerek sürecek. Amacımız bu ulvi görevin ifasında yaşanabilecek her türlü aksaklığı ön görüp hazırlıklı olmaktır. İl ve ilçelerimizde görev yapan tüm personelimize yönelik üç gün sürecek olan seminerlerin ilkini gerçekleştiriyoruz."

Editör: Mehmet Çalışkan