Din görevlilerine "Değerler Eğitimi" semineri

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Gençliğe Değer” projesi kapsamında, Bilecik İl Müftülüğü din görevlilerine yönelik "Personel Eğitim Programı" düzenledi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Necati Akkuş şunları kaydetti: 

“İşimiz oldukça zorlaştı. Peygamberimiz (s.a.s.) çadırları dolaşıyordu. Ebu Leheb, Ebu Cehil ve onun yârenleri de Peygamberimizi yalanlamak üzere çadırları teker teker dolaşıyorlardı. Asrın Ebu Cehilleri, Ebu Lehebleri format değiştirdiler, farklı birtakım mutasyonlarla farklı özellik göstererek bizim kendi evlatlarımızı bizden almanın, çalmanın gayreti içerisindeler. Dolayısıyla misyonu, vizyonu belli olan biz Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları olarak asrın, çağın, bilimin teknolojisi, neyi varsa bütün imkânlarından istifade ederek sağlam, sahih ve asli kaynaklar; Kur’an ve sünnete dayalı dinimizi ve dinimizin bütün güzelliklerini, iyiliklerini, faydalarını insanımıza, herkese doğru ve hızlı bir şekilde ulaştırmak gibi bir sorumluluğumuz var. Buna bugün imkânımız da var. Diyanet İşleri Başkanlığımız bir gayret, çaba içerisinde; Türkiye genelinde personelimizi bu konuda bilgilendirmek, onları motive etmek ve onlara yol göstermek, rehberlik etmek üzere programlar hazırlıyor. Bu üç günlük seminerde değerler eğitimi olarak farklı konularda toplumun bütün kesimlerine ulaşabileceğimiz metotları bizlere hocalarımız anlatacaklar.”

Seminer kapsamınd din görevlilerine;

"Lise ve Üniversite Gençleriyle İletişim”, “Ailede Gençlerle İletişim”, “Çalışan Gençlik”; “Gençlere Yönelik Din İstismarına Karşı Farkındalık Eğitimi”, “Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı”; “Bedensel Değişim ve Mahremiyet Algısı”, “Psikolojik Gelişim Dönemleri”, “Gelecek Oluşumu ve Manevi Rehberlik”; “Engelli Gençler”, “Bağımlı Gençler”, “Dağılmış Aile Çocukları”, “Sosyal Hizmet Kurumlarında Yetişmiş Gençler”; “İnanç Problemleri ve Din Karşıtı Akımlar”; “Gençlik Yönergesi ve Gençliğe Değer Projesi”, “Kurumlar Arası İşbirliği”; ve “Başkanlık ve TDV’nin Gençlik Çalışmalarının Tanıtımı” başlıkları altında sunumlar yapıldı.

Bilecik Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen “Değerler Eğitimi” programına; vaizler, din hizmeti uzmanları, imam hatipler, müezzin kayyımlar ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan