Bilecik Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen programa İl Müftüsü Necati Akkuş, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenci Velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Necati Akkuş, programda yaptığı  konuşmada: “Bu coşkulu, heyecanlı, güzel vakitleri bizlere bahşeden Yüce Yaratıcımıza hamd-u senalar olsun. Bu hizmetlerin yürütülmesinde bize destek veren Devlet büyüklerimize, İdarecilerimize, Vatandaşlarımıza, Halkımıza ve bu konuda derdi olan gönlünde aşkı olan herkesten Allah razı olsun. 

Allah Teâla bize elçisi Hz Muhammed s.a.v vasıtasıyla bir mektup gönderdi, bu mektubu okuyanlar dünyanın ve ahiretin saadetini kazanıyorlar. Bunun içindir ki Peygamber Efendimiz s.a.v buyuruyorlar ki ‘her kim Kur’an-ı okur öğrenir ve gereğini yerine getirir ise Allah’ın elçileri yani melekleriyle beraber olur. Kur’an-ı zorlanmadan okuyana bir sevap var ise, zorlanarak tam öğrenemediği için heceleyerek de olsa okumaya gayret gösterene iki sevap vardır.’ 

Bu manada çok büyük gayretleri olan Kur’an Kursu öğreticilerimizi, Cami görevlilerimizi, bu işle ilgilenen personelimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Anne Baba Ebeveynleri tebrik ediyorum. Çocuklarına böyle bir manevi lezzeti, tadı tattırdıkları ve Allah Teâla indinde istikamet üzere olan bir yola yönlendirdikleri için onları da tebrik ediyorum. Yaz Kur’an Kurslarında Kur’an’la tanışan çocuklarımızı yavrularımızı bu yolda sabit, kadem sağlam bir şekilde istikamet üzere kalmalarını cenabı Haktan niyaz ederek onları da tebrik ediyorum. 
Cenabı Hak geçen sene nasip etti Bileceğimize ilk Yatılı Erkek Hafızlık Kur’an Kursunu açtık, bu sene inşallah eksik olan bir şeyi tamamlamaya gayret gösteriyoruz Yatılı Hafızlık Kız Kursumuzu da ilk sınıfını açmak için hazırlıklarımız var” dedi.

Osmanlı Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu öğrencisi Ömer Faruk Aydoğdu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda öğrencilerin  yaptıkları Hacc gösterisi ile okudukları Kur’an-ı Kerim, Hadis-i Şerifler, ilahiler ve şiirler, programa katılan izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Program, İl Müftüsü Necati Akkuş’un Hafızlığını tamamlayan Osmanlı Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Öğrencisi Abdülvahhap Oktan’a hediye vermesiyle son buldu. 

Editör: Mehmet Çalışkan