“Din Hizmetine Adanmış Ömürler” tema'sı altında düzenlenen konferans Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili İbrahim Özen, “Bu yılki temamız ‘Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler.’ Biz bu şuurla din gönüllüleri olarak her birimiz mihrabın, minberin, kürsünün hakkını hakkıyla yerine getirip bu vazifeyi yapan meslektaşlarız. Bizler, gençlerin yetişmesi ve yetiştirilmesiyle ilgili çalışmalarımızı artırarak sürdürmeliyiz. Bunu söylüyorum çünkü Bursa’da beni yetiştiren hocam da bir din gönüllüsüydü. Biz onun elinde yetiştik. Biz hep birlikte erkek ve bayan hocalarımız etrafımıza ışık saçarak gençliğin inşasında yer alacağız. Cenab-ı Hak bizleri o hocalarımızdan mahrum eylemesin inşallah. Bu hafta bizim haftamız, bizler haftamıza ve birbirimize sahip çıkalım, el ele gönül gönüle hep birlikte güzel çalışmalara imza atacağız. Unutmayın 'Müslüman, dünyanın gidişatından sorumludur.' şeklinde konuştu. 

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası sinevizyon gösteriminin ardındından konferanslara geçildi. İlk olarak konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Sancaktepe Sarıgazi Yunus Emre Camii Uzman İmam Hatibi Mehmet Keskin: “Din gönüllülerimize örnek teşkil edecek olan Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.s.) Efendimizdir.” diyerek gerçek manada bir din gönüllüsünün nasıl olması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

Daha sonra söz alan İstanbul Güngören Merter Veysel Karani Camii Uzman İmam Hatibi Mehmet Şenyiğit ise camilerin hayatın her alanında vazgeçilmez mekânlar olması için din görevlilerine düşen görevler hakkında bir sunum yaptı.

Programa İl Müftü Vekili İbrahim Özen, müftü yardımcıları, şube müdürleri, vaizler, cami görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve müftülük personeli katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan