Bilecik İl Müftülüğü ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi arasında gençlere yönelik faaliyetler kapsamında iş birliği protoklü imzalandı.

Gençlere; milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin kazandırılması, manevi rehberlik hizmetlerinin, akademik ve mesleki çalışmaların, sosyal ve kültürel etkinliklerin ve eğitim faaliyetlerinin akademik personele ve öğrencilere zamanında duyurulması amacıyla imzalanan iş birliği protokolü ile:

Kur’an-ı Kerim, siyer-i Nebi, Arapça, din ve ahlak eğitim ve öğretimi alanındaki öğretim programları ile eğitim materyallerinin hazırlanmasında ve geliştirilmesinde iş birliği yapılması; üniversitede kurulacak manevi rehberlik büro ve yayın stantlarında görev yapacak personelin ve öğrencilerin imkânlar dâhilinde temininin sağlanması, üniversite akademik personelinden bu amaçlar doğrultusunda destek alınması; Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Merkezleri ve Okuma Salonlarında yapılacak faaliyetlere öğrencilerin yönlendirilmesi amacıyla üniversitede tanıtım yapılması ayrıca her iki kurumu da ilgilendiren zaman dilimlerinde karşılıklı kurumsal ziyaretler gerçekleştirilerek yapılacak çalışmalara katkıda bulunulması, gençliğin zararlı dini ve sosyal akımlara karşı uyarılması ve bilinçlendirilmesi amaçlandı.

İş birliği protokolü, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş tarafından imzalandı.

Editör: Mehmet Çalışkan