Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği, Dini Kurumlarla İş üzre Devlet Komitesi ve Kafkas Müslümanları İdaresi tarafından Bakü Şehitlik Camiinde "Tüm Şehitlerimizi Anma, Hatim ve Dua" programı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Din Hizmetleri Müşaviri İhsan Açık, Kur'an ziyafetinin şehitlere bir vefa olduğunu ve onları unutmadığımızın bir göstergesi olduğunu vurguladı.

azerbaycan-22-1

Açık, Kafkas İslam Ordusu, Karabağ, 20 Ocak, Hocalı ve Vatan Savaşı şehitlerini anarak programa katılan şehit ailelerine değerli evlatlar yetiştirdikleri için teşekkürlerini iletti. Ayrıca, programın artık dördüncü Kuran ziyafeti olduğunu ve bu ay içinde şehitler için hatimler okunduğunu belirtti ve bu geleneğin devam edeceğini vurguladı.

Ayrıca, dünya genelinde son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle Filistin'de şehit olan masum Müslümanları anarak dua etti.

Ardından konuşan Dini Kurumlarla İş üzre Devlet Komitesi Şube Müdürü Cahandar Elifzade, etkinliğin organizatörlerine ve Türkiye'den gelen konuklara teşekkürlerini iletti. Her zaman dünyamızda barış ve güvenlik istediklerini belirten Elifzade, tüm bu hümanist düşüncelerimize rağmen bize karşı savaşanlara karşı savaşan ve şehit olan vatan evlatlarını rahmetle andı.

azerbaycan-33

Daha sonra, Kafkas Müslümanları İdaresinin Surahanı Bölge Temsilcisi Karaçukur Camii İmam Hatibi Kurban Aliyev, programı düzenleyenlere teşekkürlerini iletti.

Daha sonra, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyeleri Musa Coşkun, Salih Akyüz, Müşfikabad Camii İmam Hatibi Sadık Memmedov ve ilahiyatçı Sadık Ramizoğlu, Kur'an-ı Kerim tilaveti etti. Tüm tilavetlerin ardından cami imamları tarafından okunan ayetlerin Azerbaycan diline meali katılımcıların seslendirildi.

Programın sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Musa Coşkun tarafından tüm şehitler için dua edildi.

Program sonunda katılımcılara Azerbaycan Türkçesi Kuran-ı Kerim Meali hediye edildi.

Editör: Ömer Ceylan