Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Sırbistan’daki ihtiyaç sahipleri için hazırladığı bin 700 adet gıda paketinin dağıtımına, Sırbistan'ın başkenti Belgrad’da başlandı. 

T.C. Belgrad Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve Sırbistan İslam Birliği Riyaseti organizasyonu ile Belgrad Bayraklı Camii, Zemun ve Batajnitsa’da yapılan dağıtımlarda, yaklaşık 550 gıda paketi TDV gönüllüleri ve mahallî din görevlileri vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 

T.C. Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Reisülulema Sead Nasufoviç, Sancak Müftüsü Senad Halitoviç ve Belgrad Müftüsü Mustafa Yusufspahiç’in katıldığı gıda paketi dağıtımı, Bayraklı Cami’de Türkiye Diyanet Vakfının yaklaşık 500 kişiye verdiği iftar ile tamamlandı.  

Yardımlara dair açıklamalarda bulunan T.C. Belgrad Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Fatih Yücel, Türkiye Diyanet Vakfınca Sırbistan’daki ihtiyaç sahipleri için hazırlanan bin 700 adet gıda kolisinin, 15-18 Mayıs tarihleri arasında Novi Sad, Mali Zvornik, Priboj, Prijepolje, Tutin, Sjenitsa ve Yeni Pazar şehirlerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirtti. 

Bu yardımların Türk halkı ile Sırbistan’da yaşayan Boşnak, Roman, Arnavut, Aşkali ve Goralı Müslümanlar arasındaki sevgi ve kardeşlik bağını güçlendirdiği gibi evlâd-ı fâtihânı da gururlandırdığını vurgulayan Dr. Yücel, tüm mazlum coğrafyalara yardım eli uzatan Türk milletine ve Türkiye Diyanet Vakfına teşekkür etti. 

Editör: Mehmet Çalışkan