Tamamı müslüman Türklerden oluşan yaklaşık 1500 nüfuslu Osmanköy’de düzenlenen iftar programına Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Haci ve Bulgaristan Din Hizmetleri Müşaviri Erdal Atalay da katıldı.

Türkiye’den ve bölgeden üst düzey bir çok yönetici heyetin katıldığı iftar, millet varlığımızın yaşadığı Osmanköy’de büyük bir heyecan yaşattı.

Baş Müftü Dr. Haci: “Türkiye bizim anavatanımızdır. Türkiye güçlü oldukça biz de güçlü oluyoruz. Bugün burada olduğu gibi Türkiye bizi hiç yalnız bırakmıyor. Başımız ağrısa her daim bize ilaç oluyor. Bu sebeple Türkiye’den katılan misafirlerimize hoş geldiniz diyerek teşekkür ediyorum.” dedi.

Müşavir Atalay: “Bugün Türkiye Diyanet Vakfı ve Hollanda Diyanet Vakfının destekleriyle gerçekleştirilen iftar sayesinde Burgaz’daki soydaş ve dindaşlarımızla bir araya gelmek son derece memnuniyet verici” ifadelerini kullandı.

Tarihi Osmanköy Caminin avlusunda düzenlenen iftar programına Kur’ân tilaveti ile başlandı.

- Millet varlığımızın gücü

T.C. Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun konuşmasında soydaşlarımızla gerçekleştirilen iftarların çok renkli geçtiğini, birlik ve beraberlik için bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Burgaz Din Hizmetleri Ataşesi Mehmet Ungan ile Burgaz Bölge Müftüsü Selahattin Muharrem’in selamlama konuşmalarında dinimize ve geleneklerimize bağlı olmanın bölgedeki millet varlığımıza güç kattığı vurgulandı.

“Burgaz’da yapımına devam edilen Kumluk Camii”

Ramazan Programı faaliyetleri çerçevesinde Sofya Din Hizmetleri Müşaviri Erdal Atalay başkanlığındaki heyet Burgaz’da ilk ve tek olan Camii inşaatını yerinde inceledi.

“Program kapsamında ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi dağıtıldı”

Burgaz Din Hizmetleri Ateşeliği ve Burgaz Bölge Müftülüğü koordinesiyle Osmanköy’deki ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi ulaştırıldı.

“Hediyem Kur’an Olsun”

Burgaz Ateşesi Ungan: “Kur’an-ı Kerim’in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, onu okuma ve anlama konusundaki çabaları desteklemek, buradaki soydaşlarımızın Kur’an farkındalığını ve kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla “Ramazan Programı” ile yüce kitabımızı bugün buradaki kardeşlerimize ulaştırdık ve ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Geniş katılımlı İftar programına Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Haci, T.C. Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun, Sofya Din Hizmetleri Müşaviri Erdal Atalay, Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş, Burgaz Din Hizmetleri Ataşesi Mehmet Ungan, Burgaz Bölge Müftüsü Selahattin Muharrem, Siliven Bölge Müftüsü Turhan Hasan, Şumnu Bölge Müftüsü Mesut Mehmet, Varna Bölge Müftüsü İsmail Ahmedov,  Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Muhammed Suiçmez, Kırklareli Kofçaz İlçe Müftüsü Kasım Coşkun, Tdv Mali İşler Koordinatörü Aziz Çetin, Hollanda Diyanet Vakfı temsilcisi Hasan Bayzan, Burgaz Milletvekilleri, din görevlileri ve Osmanköy halkının tamamı katıldı.

İftar sonrası caminin sosyal tesisinde bir araya gelen protokol heyeti Bulgaristan’daki millet varlığımızın dini ve kültürel alandaki ihtiyaçlarını görüştü.

Köyün ileri gelenleri ilk defa böyle katılımı yüksek, güzel bir programın yapıldığını ifade ederek duygularını dile getirdi. Program kılınan teravih namazının ardından sona erdi.

“Bulgaristan Burgaz’da Soydaşlarımızla İftar Programı Düzenlendi” (7)

Editör: Mehmet Öztürk