Sırbistan’ın Belgrad ve Sancak bölgelerinde düzenlenen, “Dinimi Öğreniyorum Yaz Okulu” kampında başarılı olan öğrenciler, Türkiye'yi gezdi.

Belgrad Din Hizmetleri Müşavirliği ile Sırbistan İslam Birliği Riyaseti iş birliğinde Belgrad ve Sancak bölgesinde hayata geçirilen "Dinimi Öğreniyorum Yaz Okulu"nda başarılı öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Türkiye gezisi ile ödüllendirildi.

Belgrad ve Sancak’tan geziye katılan 40 öğrenci ve 10 öğretmenden oluşan grup; Edirne, İstanbul ve Bursa'nın tarihî yerlerini görme fırsatı buldu. 

Gezi boyunca misafir heyete Edirne, İstanbul ve Bursa Müftülükleri ev sahipliği yaptı. Sinan Bey İmam Hatip Lisesi Yeni Pazar Şubesi Öğretmeni Lokman Kurtanoviç, üç günlük gezilerinin gençler açısından son derece verimli geçtiğini söyledi.

Kurtanoviç, bu gezinin ortak tarihe sahip iki ülkedeki Müslümanların kaynaşmasına ve kardeşliğinin pekişmesine vesile olduğuna değinerek Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerine ve kendilerini ağırlayan müftülüklere teşekkür etti. 

Kendisinin de Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı bursu ile Türkiye’de okuduğunu ifade eden Kurtanoviç, bu gezinin Sırbistan’da Türkiye’den mezun gençlerin artmasına vesile olacağını dile getirdi. 

Belgrad Şubesi Öğretmeni Emin Zeynullahu ise Diyanet İşleri Başkanlığının Sırbistan’da gerçekleştirdiği dinî, hayrî ve kültürel faaliyetlerin yanında bu tür projelerin de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan