Bağlar İlçe Müftülüğü tarafından "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda "Temiz İnsan, Temiz Çevre" sloganıyla İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, çevre temizliği etkinliğinde bir araya geldi.

Bağlar Diyanet Gençlik Merkezi Manevi Danışmanı Abidin Güzel rehberliğinde cami ziyaretleri etkinliğinde buluşan öğrenciler, farkındalık oluşturdu.

bağlar-cami-ziyaret-11

Din hizmetleri Uzmanı Abidin Güzel konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum' projesi kapsamında, Necip Fazıl Anadolu Lisesi öğrencileri ile Bağlarda bulunan Hz. Ebubekir Sıddık Camii'ni ziyaret ettik. Bu ziyarette cami adabı, kutsal mekanlara gösterilmesi gereken hürmet; cami içerisinde bulunan minber, mihrap, cübbe, sarık; cami dışında bulunan minare, şerefe ve benzer kavramlar anlatılıp ve camide görev yapan imam-hatip, müezzin kayyım ve buna benzer dini terimler öğrencilere anlatıldı. Cami ve mescitlerin İslam tarihinde ve kültürümüzde ne anlam ifade ettiği üzerinde duruldu. Cami ve mescitlerin tarihte üstlendikleri fonksiyon ve misyonu gençlere ifade edildi.” dedi.
 

Editör: Ömer Ceylan