"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Azerbaycanlılar, Türkiye'nin yaralarının sarılması için adeta seferber oldu. Zengininden fakirine, çocuğundan yaşlısına tüm Azerbaycanlılar, gönderdikleri yardımlarla Türkiye'ye destek olmaya çalıştı.

Kardeş Türkiye'ye yardımda bulunmak için çaba sarf edenlerden biri de Bakü yakınlarındaki Ceyranbatan kasabasında yaşayan Server Beşirli oldu.

azerbaycan-11

Eski kırmızı arabasının üzerindeki yardım malzemeleriyle Bakü sokaklarında hareket ederken çekilen fotoğrafları sosyal medyada çok paylaşılan Beşirli, Azerbaycan'dan gelen yardımların simgesi haline geldi.

Türkiye'ye gelerek Adıyaman'daki arama kurtarma çalışmalarında da aktif rol alan Beşirli'nin fotoğrafını Diyanet Geçerken dergisi, kapağına taşıdı.

azerbaycanlı-yardımsever-33

Diyanet İşleri Başkanlığı Bakü Din Hizmetleri Müşaviri İhsan Açık ise Azerbaycanlı Beşirli'yi ziyaret ederek tablolaştırdığı dergi kapağını ve Geçerken dergisini hediye etti.

azerbaycanlı-yardımsever-11

Elinden gelen yardımı yaptığını belirten Beşirli, "Kardeş ülkemizin başına gelen felaketi sosyal medyadan gördüm. Azerbaycan’da yardım kampanyası başlatılmıştı. Ben de elimden gelen yardımı yapmak istedim. Kuzenlerimle birlikte karar verdik, yardıma koştuk. Bakü’deki yardım kampanyası merkezine eşyaları götürürken yolda fotoğrafımı çekmişler. Ondan sonra yayıldı." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan