Aydın İl Müftülüğü, Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur’an-ı Kerimi yüzünden güzel okumaya teşvik etmek amacıyla, hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarında okuyan öğrencilere yönelik "Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması" düzenledi.

İl Müftülüğü Ömer Kocaoğul Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışmaya, ilçelerde dereceye giren öğrenciler kız ve erkek olarak iki ayrı kategoride Kur'an'ı en güzel şekilde okumak için yarıştı.

aydın-yarışma-11

İl Müftüsü Hasan Güneş başkanlığındaki komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda kızlar kategorisinde Efeler İlçesi Gülistan Kız Kur’an öğrencisi Hayrunnisa Dumrul, erkeklerde ise Nazilli Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Murat Özdemir birinci oldu.

aydın-yarışma-33

İl Müftüsü Güneş, "Öncelikle öğrencilerimizi medeni cesaretlerinden ötürü tebrik ediyorum. Kelamların en güzeli olan Kur'an-ı Kerim'i öğrenen öğrencilerimize ve bu güzel kelamı onlara öğreten hocalarımıza da çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Program sonunda ödüllerini takdim eden Müftü Güneş, 14 Ağustos 2023 tarihinde Uşak İl Müftülüğünde gerçekleştirilecek olan bölge finalinde Aydın’ı temsil edecek birincilere başarılar diledi.

Editör: Emin Altıntaş