Muratpaşa İlçe Müftülüğüne bağlı Mevlana Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursunda Hafızlığa hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayan öğrenciler için, Bed-i Hıfz (Hafızlığa başlama) merasimi düzenlendi.

Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen merasime İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi Uysal, Antalya Anadolu İHL Müdürü Osman Musara, Mevlana Anadolu İHL Müdürü Murat Aliş,  Kur’an kursu öğreticileri, öğrencileri ve aileleri katıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, hafızlık müessesesinin önemine işaret ederek “Oyun oynama yaşında olmalarına rağmen Allah'ın kelamını ezberlemek adına vakitlerini, ömürlerini harcıyorlar, çaba sarf ediyorlar. Bu takdire şayan bir durum. Kur'an'la hemhal olmak, Allah kelamını her daim dilinde, kalbinde, gönlünde yaşamak, ezberlemek yolunda bir hayat geçirmekten daha mutlu bir durum yoktur. Bugün hafızlık yapan kardeşlerimiz hiçbir zorlamayla karşılaşmadan tamamen kendileri istekleri doğrultusunda yüce kitabımızı hıfzediyorlar. Rabbim zihin açıklığı versin.” dedi.

- Kur’an mutlu bir hayatın reçetesi ve rehberidir

Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi Uysal ise, “Kur'an, rahmet ve bereket kaynağıdır, mutlu bir hayatın reçetesi ve rehberidir. Hafız olmak, Allah'ın yeryüzünde insana bahşettiği en büyük şereflerden biridir. O'nun kelamını gönüllerine nakşeden hafızlarımız ise, başlangıcı Allah Resûlü (s.a.v)’e dayanan, O'nun teşvikiyle nesilden nesile devam eden, bu mukaddes emaneti omuzlayarak yarınlara taşımak için büyük sorumluluk alan hayırlı insandır.” ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından hafız adayı öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi.

Merasim, hafızlığa geçen öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan