Antalya Manavgat’ta yaşayan hayırseverler tarafından Çağlayan Camii altına yaptırılan Hatice-Hüseyin Gök 4-6 Yaş Kur’an Kursunun açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Açılış törenine Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Manavgat Müftüsü Mustafa Atilla, davetliler, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Manavgat Müftüsü Mustafa Atilla, Manavgat merkezde açılan 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarının sayısını önümüzdeki yıl sekize çıkarmak istediklerini dile getirdi.

Törene katılan Antalya İl Müftüsü Osman Artan ise, 4-6 yaş grubu Kur’an Kurslarına çok önem verdiklerini, Manavgat ilçemizin nüfusuna oranla 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu sayısının az olduğunu ve artırılması gerektiğini söyleyerek, “Din öğretimi beşikten mezara kadar geçen bir süreçte kesintisiz devam etmeli. İşte 4-6 yaş grubu ile başlayan bu dönem çok önemli, bu yaşlarda öğrendikleriniz kalıcı olur. Eskiden Kur’an kursuna katılmak için ilkokulu bitirmek gerekiyordu, diploması olmayan Kur’an kursuna gidemiyordu. Şimdi artık öyle değil, bu camilerimizin altında olan kurslara gelen çocuklarımız dinini çok daha iyi öğrenecek ve cami havasını teneffüs edebilecek” şeklinde konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler Kur’an kursunu gezdi. İl Müftüsü Osman Artan yetkililerden bilgi aldı.

Açılış programı Kur’an kursunda eğitim alan çocuklara verilen hediyelerle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan