Alanya İlçe Müftülüğünce "Aile Bağlamında Kadın" konulu konferans düzenlendi.

İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan; "Bütün karanlıkları yok edip aydınlatan İslam’ın gelişiyle birlikte, bütün hususlarda olduğu gibi kadın-erkek konusundaki bütün batıl anlayışlar yerle bir edilmiş, karanlık düşünceler yıkılmış, karanlık perdeler ayrılmış ve İslam insanlığı hakka, nura çağıran yeni bir anlayış getirmiştir. İslam’ın kadınla ilgili hiçbir sorunu, hiçbir problemi yoktur. İslam’ın derdi insandır. İslam insanı kadın ve erkek olarak ayrıştırmaz. Olaylara bir bütün olarak bakar ve kadını da erkeği de yaratılıştaki şeref bakımından, kulluk bakımından, dokunulmazlık bakımından ve hukuk bakımından eşit kabul eder. İslam, namuslu bir kadına yapılan iftirayı en büyük iftira kabul eder. İftira edenlerin sözlerinin kabul edilmeyeceğini, şahitliklerinin kabul edilmeyeceğini ifade eder. Yani namuslu kadına iftira edeni toplumdan öteleyen, değer verilmeyen bir kişi olarak görür, o kişiyi toplumdan ayrıştırır ve toplumda itibar edilmez bir kişi olduğunu ifade eder." dedi.

Kadın konusunun İslam’ın gündeminde asla tartışma konusu olmadığını belirten İlhan; "Biz kadına kadın olarak değil aile bağlamında bakarız. Kadın ve erkeği aile bağlamında değerlendiririz. Bu şekilde değerlendirdiğimiz zaman taşlar yerine oturur. Vücudumuzdaki organlarımız nasıl ki dengeli bir şekilde, sistemli ve düzenli bir şekilde çalışıyorsa, İslam da hayata o şekilde bakar. İslam, kadın ve erkeğe Allah’ın çizmiş olduğu prensipler çerçevesinde, bir aile sistemi içerisinde değerlendirir. Kadın ve erkeğin aile içindeki rolüne baktığımızda, her şeyin tastamam yerinde olduğunu ve her şeyin yerli yerine oturduğunu göreceksiniz. İslam’ın aile sistemi bağlamında kadın meselesi ele alındığında her şey adil, her şey mükemmeldir. Kadın bütün zulümlerden, bütün karanlıklardan ayrılmış, tastamam bir hak ve hukuka sahiptir." ifadelerini kullandı.

Hadis sohbetleri ve dua programları

Öte yandan Alanya İlçe Müftüsü İhsan İlhan, her hafta salı günü sabah namazında "Hadis Sohbetleri" yapıyor.

Alış Camii’nde gerçekleştirilen sohbetlerde, namaz öncesinde Kur’an-ı Kerim okunuyor, birlik ve beraberlik için dualar ediliyor.

Her hafta perşembe günü farklı bir camide düzenlenen hatim programlarında ise vatandaşlar hafta boyunca okudukları hatimlerin, salavat ve hatm-i şeriflerin duası için hep birlikte el açıyor.

Hatim programlarına dair Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, şöyle konuştu:

"Alanya Müftülüğümüz tarafından her perşembe farklı camilerimizde düzenlenen hatim programlarımızda, dinimizin iki ana kaynağı Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hadis-i şeriflerini okuyup anlayarak hayatımıza tatbik etmek için gayret sarf ediyoruz. Cemaatimizle birlikte yatsı namazını kılıyor, Kur’an-ı Kerim okuyup tesbihatımızı yapıyoruz. Ardından sohbetimizi yapıp okunan hatimlerin duasını yapıyoruz. Gayemiz İslam'ı, Kur’an-ı Kerim'i ve Peygamberimizin sünnetini en güzel bir şekilde anlamak, anlatmak ve yaşamaktır. Bu tür programlar aynı zamanda birlik ve beraberlik içerisinde olmamıza vesile oluyor. Bu vesileyle tüm halkımızı hatim programlarımıza davet ediyorum." dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan