Serik İlçe Müftülüğü ile Serik Anadolu İmam Hatip Lisesi iş birliğinde camilerde "Mesleki Uygulama Programı" başlatıldı.

Program kapsamında Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İlçe Müftülüğüne bağlı camilerde din görevlileri rehberliğiyle cami ve din hizmeti sunacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü İbrahim Keser, "Projenin gençlerimize çok faydalı olacağına inanıyorum. Okulda öğrenmiş oldukları teorik bilgileri, camilerimizde din görevlilerimizin katkılarıyla pratiğe dönüştürecekler." dedi.

Uygulama ile öğrencilerin mesleki gelişimleri açısından edinmeleri gereken bilgi, beceri, tutum ve değerlerin verilerek İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarının içselleştiren, Hz Muhammed'i (s.a.s.) model alan, araştıran, sorgulayan ve edindiği bilgiler ışığında problemlere çözüm üretebilen, dünya ahiret dengesi kurabilen, İslam'ın temel kaynaklarını tanıyan, ibadetlerle ilgili uygulama becerisine sahip, din hizmetleri uygulama becerisi kazanan, toplumu din konusunda aydınlatan ve onları dini bilgilerle ilgili ihtiyaçlarına cevap verebilen bireyler yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan