Kepez Erdem Beyazıt Kültür Merkezinde düzenlenen programa Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke, Öğretim üyesi Doç. Dr. Yasin Pişgin, il müftü yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve personeli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe müftüleri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Osman Artan’ın açış konuşması ile devam etti.

Müftü Artan şunları kaydetti:

''Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin doğum yıl dönümü münasebetiyle onu anmak, anlamak ve ilkelerini yaşamımıza tatbik etmek için programlar düzenliyoruz. Mevlid-i Nebi Hz. Peygamberin şahsında biz insanlığın yeniden doğuşunu, aydınlık bir geleceği ifade ediyor. Dolayısıyla geçmişten geleceğe Müslümanlar Peygamberimizin dünyayı teşriflerini çeşitli etkinliklerle ihya etmişlerdir. İnancını her şeyden üstün tutan, Peygamberini herkesten aziz bilen, i’lâ-yı kelimetullah inancıyla dünyayı adım adım dolaşan milletimiz asırlardır veladeti nebiyi evlerinde, camilerinde, salonlarda ve daha birçok yerlerde muhabbetle yad etmektedirler.

Hz. Peygamberi anlamak, yeryüzünde adalet ve huzuru yeniden tesis etmektir. Mevlid-i Nebi'yi anmak sadece bir sevgiden ibaret değildir. Hz. Peygamberi anlamak aynı zamanda toplumsal sorunları çözmek demektir. Hz. Peygamber Efendimize günümüzde her zamankinden daha çok muhtacız. Modern zamanda insanlık büyük bir bunalım içerisinde. Demek ki Hz. Peygamber Efendimizi anlayamamışız. 

Allah, Peygamberimizin hayatını bizlere yaşanabilir 'en güzel örnek' olarak takdim etmiştir. Hz. Peygamberi örnek almak, ancak onun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı daveti hayatımıza yansıtmak ve güzel ahlakını bir bilinç ve hayat tarzı olarak davranışlarımıza yansıtmakla mümkündür. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)'in örnek hayatını ve ahlakını rehber edinmeye bugün ne kadar çok ihtiyacımız var. Peygamber Efendimizi daha yakından tanıyalım, çocuklarımızı onun sevgisiyle yetiştirelim. Kur'an'ı okumayı, anlamayı ve yaşamayı hayatımızın gayesi edinelim. Mevlid-i Nebi’de Kur'an'la ve Peygamberimizin sünneti ile buluşalım, onları evimize misafir edelim.”

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Yasin Pişgin ise Peygamberimizin gençliğe verdiği önemi, Peygamberimizin hayatından örnekler vererek anlattı.

Program 2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan