Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının kontrol altına alınmasının ardından geçilen "yeni normal" dönemiyle birlikte Kur'an kurslarında başlayan yüz yüze eğitimler, tedbirler doğrultusunda devam ediyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kur’an kurslarında yüzde 30 kapasite ve fiziki mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen eğitimlerde, öğrencilerin sosyal ve kültürel açıdan gelişmelerine yardımcı olma ve el becerilerini geliştirmeye yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda Alanya Müftülüğüne bağlı Hayriye Hanım Kız Kur’an Kursu'nda eğitim gören hafızlık öğrencileri, Kur'an kursu öğreticileri rehberliğinde kendi maskelerini üretiyorlar.

Öğrenciler, ürettikleri maskelerin yanında farklı alanlarda kullanılabilecek çok amaçlı bez torbalar ve renkli kumaşlardan iğnelikler de tasarlıyorlar.

Öte yandan Kur’an kurslarında öğrencilerin özellikle dini, milli, manevi ve ahlaki değerlere sahip bireyler olmalarına katkıda bulunmak amacıyla; "anne-baba ve öğretmenin değeri, birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, sorumluluk,  zaman ve algı yönetimi" gibi konu başlıkları altında sohbet programları düzenleniyor.

Editör: Mehmet Çalışkan