Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan “Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi” ülke genelinde devam ediyor.

Öğrencilerin örgün eğitimle birlikte akademik başarılarını destekleyerek hafızlık yapabilmelerine imkân sağlayan proje kapsamında mezun olan hafızların sayısı her geçen gün artıyor.

Bu kapsamında Antalya Alanya İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimine başlayan Muhsin Enes Özdemir, Kovid-19 tedbirleri kapsamında başlatılan uzaktan eğitimlerle mezun oldu.

Tüm dünyada etkili olan Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında yüz yüze eğitimlere ara verilmiş, il ve ilçe müftülükleri hafızlık eğitimleri başta olmak üzere tüm programları dijital ortama taşımıştı.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde sürdürülen çevrimiçi eğitimlerle çok sayıda hafız mezun oldu.

Alanya İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Erkek Kur’an Kursu ve Nebahat Şifa İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhsin Enes Özdemir, Kovid-19 salgını öncesinde başlamış olduğu hafızlık eğitimini salgın nedeniyle çevrimiçi eğitimlerle tamamladı.

Proje kapsamında daha önce imam hatip öğrencileri İrem Odabaşı ve Betül Boyacı, örgün olarak devam ettikleri hafızlık eğitimlerini koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim metoduyla tamamlamış ve Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olarak hafızlık belgesi almaya hak kazanmışlardı.

Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, salgına rağmen azimle çalışarak hafızlığını tamamlayan Muhsin Enes Özdemir’i tebrik ederek, bu zorlu süreçte destek olan anne-babalarına, hocalarına ve maddi manevi desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan