Müslüman olmak istediğini belirterek Alanya İlçe Müftülüğüne başvuran Belçika vatandaşı Peeters Leslie Anniel ve oğlu için “İhtida Merasimi” düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Anniel’e İslam’ın temel esasları ile ilgili bilgi verdi.

İlçe Müftüsü İlhan, “Biz Müslümanlar bütün peygamberlerin Allah tarafından gönderildiğini kabul ederiz. Hepsinin hak olduğuna inanırız. Son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)’dir. Peygamberimize Allah tarafından vahyedilen Kur’an-ı Kerim, son ilahi kitaptır. Onda bildirilenlerin bütününe şeksiz şüphesiz inanırız. Meleklerin, kaza ve kaderin, öldükten sonra dirilmenin ve hesabın yani ahiret gününün varlığını tasdik ederiz. İslam’a girmek; Allah’a, Muhammed Mustafa (s.a.s.)’in Allah’ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun Allah katından getirdiklerinin tamamına inanmakla olur.” dedi.

Anniel, daha önce Türkiye’ye geldiğini, Müslümanların yaşayışından etkilenerek İslam dinini araştırdığını ve Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.

Müslüman olan Anniel “Meryem” ismini aldı.

Müftü İlhan, Meryem’e “İhtida Belgesi” ile birlikte Kur'an-ı Kerim meali ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan