Alanya İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Alanya Şubesi, “Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin” sloganıyla ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan yardımı ulaştırıyor.

Ali İmam Camii İmam Hatibi Ferhat Asmahan öncülüğünde hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan yardım paketleri yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahibi 500 aileye ulaştırıldı.

Ali İmam Camii’ndeki yardım çalışmalarına katılan ve yardım organizasyonuna dair bilgi veren Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan şunları kaydetti:

“Veren elin alan elden üstün olma anlayışı, verirken kendini gizleme hassasiyeti, yaşadığı toplumdaki insanlara karşı görevini ve sorumluluğunu bilme şuuruyla yapılan bir faaliyetin içerisindeyiz. Ali İmam Camii İmam Hatibi Ferhat Asmahan hocamızın vesile olmasıyla hayır sahibi kardeşlerimizin destekleriyle hazırlanan yaklaşık 500 koliyi çevremizdeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıtmak üzere buradayız. Hayır sahibi kardeşlerimiz yaptıkları hayırla, kalplerine en ufak bir şey gelmemesi için kendilerini gizli tutarak bu işi hocamız vasıtasıyla icra ediyorlar. O nedenle Ramazan'ın bereketini en güzel bir şekilde yaşıyoruz. Cenabıhak bütün Müslümanlardan ve bu güzel çalışmayı yapan tüm kardeşlerimizden razı olsun. 

Ramazan ayında zekat, fitre, hayır ve hasenatımızla yanı başımızda yaşayan fakir ve ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize ulaşmak dünyanın en büyük mutluluğudur. Bir insanın derdine derman olmak, onun ihtiyacını karşılamak, ona yardımcı olmak kadar güzel bir duygu yok. Bu duyguyu ancak Müslümanlar tadabilir ve Müslümanlar bilebilir. Çünkü ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hakikatini kavrayan ancak Müslümanlardır. O nedenle bu çalışmaları önemsiyor ve bu çalışmaların içerisinde yer alarak bu hayırdan istifade etmeye gayret gösteriyoruz.”

Editör: Mehmet Çalışkan