Japonya’daki çeşitli üniversitelerle işbirliği yapmak, araştırma protokolleri imzalamak ve ikili ilişkileri münazara etmek üzere Japonya’da bulunan Ankara Üniversitesi Araştırma ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Özmete, Açıktan ve Uzaktan Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi/Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü/Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Nur Tekmen, Tokyo Camii Diyanet Türk Kültür Merkezi ile Tokyo Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret ettiler.

Tokyo Camii din görevlileri Selma Çınar ve Muhammet Rıfat Çınar’dan Tokyo Camii ve Diyanet Türk Kültür Merkezinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi alan heyet yerleşkeyi gezerek incelemelerde bulundu.

tokyo-camii-22-1

Heyet, Japonya’da Lisansüstü ve Doktora eğitimlerini sürdüren Türk öğrencilerle Diyanet Türk Kültür Merkezi yerleşkesinde bulunan Tokyo Yunus Emre Enstitüsünde bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tokyo Camii İmam Hatibi Muhammet Rıfat Çınar, "Kendisinin ve eşinin de Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olduğunu ifade ederek, yoğun programlarının içerisinde buraya da zaman ayırdıkları için kıymetli hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim." dedi.

Heyet Başkanı ve Ankara Üniversitesi Araştırma ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan, "Burada ezan sesini duymak insanı gerçekten çok duygulandırıyor. Minaresiyle, kubbesiyle, içerisindeki muhteşem sanatlarıyla bu eseri Tokyo’ya kazandıran Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Dinimizi, ülkemizi, kültürümüzü, medeniyetimizi ve bayrağımızı ülkemizden binlerce kilometre uzaklarda Uzakdoğu’nun kalbi Japonya’da temsil eden Tokyo Camii din görevlileri ile çalışanlarına başarılar dileriz. Ayrıca Tokyo Camii, Diyanet Türk kültür Merkezimize ve Tokyo Yunus Emre Enstitüsüne misafirperverlikleri için çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan