Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" ile Tokat İl Müftüsü iken Denizli İl Müftüsü olarak atanan Abdullah Pamuklu, düzenlenen törenle yeni görevine başladı.

Müftü Pamuklu, Müftülük hizmet binası önünde İl Müftü Vekili Semih Keskin, İl Müftü Yardımcıları Ramazan Özgün Türkmen ve Hamide Belgrat ile müftülük personelleri tarafından karşılandı.

denizli-müftüsü-pamuklu-22

Daha sonra İl Müftülüğü makamında düzenlenen törende, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu görevi İl Müftü Vekili Semih Keskin'den devraldı.

Törende İl Müftü yardımcıları Ramazan Özgün Türkmen ile Hamide Belgrat da hazır bulundu.

Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, kimdir?

1967 yılında Tokat Erbaa'da dünyaya gelen Pamuklu, ilköğrenimini İstanbul Fatih Yedikule İlkokulu'nda tamamladı. İlkokuldan sonra bir yıl süreyle babası Hafız Şerafettin Pamuklu’dan Kur'an-ı Kerim, tecvid, tashih-i huruf ile Arapça sarf ve nahiv dersleri aldı.

1987’de Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. İmam Hatip Lisesi'ne devam ederken, babasıyla birlikte hafta sonları Nuri Osmaniye Kur’an Kursu'nda merhum Abdurrahman Gürses'in tashih-i huruf dersleriyle, Habil Öndeş'in Valide Sultan Camii’ndeki tasavvuf musikisi derslerine katıldı.

1991 yılında Suudi Arabistan Medine İslam Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Mısır El-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi'ne girdi. Burada 3'üncü sınıfta öğrenim görmekte iken geçiş yaptığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1998'de mezun oldu.

1999’da başladığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Müftülük-Vaizlik İhtisas Kursu'nu, 16. dönem kursiyeri olarak tamamladı.

Meslek hayatına 1993 yılında Bursa Orhaneli'nde imam-hatip olarak başlayan Pamuklu, 2003 yılına kadar İstanbul Fatih ve Ümraniye ilçelerinde bu görevini sürdürdü.

2003 yılında Ağrı Diyadin İlçe Müftülüğüne atanan Pamuklu, 2005-2012 yılları arasında Ordu Kumru İlçe Müftülüğü, 2012-2020 yılları arasında ise Çorum İl Müftü Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

1 Haziran 2020 ile 18 Temmuz 2023 tarihleri arasında Tokat İl Müftüsü olarak görev yapan Pamuklu, Cumhurbaşkanlığının 26 Haziran 2023 tarihli 2023/310 Sayılı Kararnamesi ile Denizli İl Müftülüğü’ne İl Müftüsü olarak atandı.

24 Temmuz 2023 tarihinde Denizli İl Müftüsü olarak görevine başlayan Abdullah Pamuklu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: Ömer Ceylan