Çamlıdere İlçe Müftülüğü, ilçedeki okulları ziyaret ediyor.

Yaz Kur’an kurslarının tanıtımının da yapıldığı ziyaretlerde, Müftülük hizmetlerinin tanıtılması ve yaz Kur’an kurslarının öğrenci sayısının artırılması hedefleniyor.

Ziyaretlerde, öğrencilerle yapılan söyleşinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitap ve dergi hediye ediliyor.

Okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler tarafından ilgi gören ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan İlçe Müftüsü Ahmet Ekiz, okul idarecilerine ve öğretmenlere teşekkür ederek şunları söyledi:

“Kur’an-ı Kerim, Rabbimizin biz müminlere en büyük hediyesidir. Sevgili Peygamberimizin (s.a.s.) bizlere bıraktığı en yüce emanettir. Çocuklarımız da Yüce Allah'ın bize en büyük nimetlerindendir. Hayırlı nesiller yetiştirmemize katkı sağlayacak, gözümüzün nuru evlatlarımızı Kur'an ile ve Peygamber’in (s.a.s.) örnek hayatıyla buluşturacak bir zaman dilimi daha yaklaşıyor. 18 Haziran'da açılacak olan yaz Kur'an kurslarımıza ve 4. sınıfı bitiren öğrencilerimizi yatılı hafızlık Kur'an kurslarımıza davet ediyorum.”

Yaz Kur'an kursuna katılım sayısının her geçen yıl arttığını kaydeden Müftü Ekiz, bu yıl yaz Kur’an kurslarına katılımın daha fazla olmasını beklediklerini söyledi.

Ekiz, yaz Kur'an kurslarında öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel içerikli faaliyetlerin de yer alacağını belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan