Keçiören İlçe Müftülüğünce düzenlenen eğitim semineri kapsamında işaret dili eğitimi alan din görevlileri, eğitimin tamamlanmasının ardından sertifika almaya hak kazandı.

Sertifika töreninde konuşan Keçiören Müftüsü Mehmet Şahin şunları söyledi:

“Bilindiği gibi işaret dili; işitme ile dil ve konuşma yetersizliği olan bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla günlük konuşma dilinden farklı olan bir sistem içinde el ve vücut hareketleri ile zaman zaman da mimiklerin kullanıldığı görsel bir dildir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte adeta bir köy kadar küçülen dünyamızda iletişime olan ihtiyaç daha da artmaktadır. Engelli engelsiz demeden her bireyin ihtiyaçlarını karşılayıp mutluluk ve huzur içinde yaşaması en doğal haklarındandır. İşaret dili ile her toplumdan insanla iletişim kurabilmek mümkündür. Ayrıca işaret dili, engelli kardeşlerimizin iletişim alanında günlük ihtiyaçlarını gidermektedir.

Bizler doğru dini bilgiyi öğrenmenin bütün insanların hakkı olduğu bilincindeyiz. Engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırıp doğru dini bilgiyi öğretmek amacıyla işaret dili kursuna katıldınız, sebat edip işaret dilini öğrendiniz. Konuşma diliyle beraber işaret dilini de kullanarak ilerleyen zamanlarda hutbe okuyacak, vaaz yapacaksınız, hatta bireysel olarak din eğitimi vereceksiniz. Daima Kur’an ve sünnet çizgisinde olan Diyanet İşleri Başkanlığımız, günümüzün ihtiyaçlarını tespit ederken geçmişi iyi sentezleyip geleceği de düşünmektedir. İşaret dili eğitimi bütün bunların sonucunda ortaya çıkmış bir projedir.”

Müftü Şahin'in konuşmasının ardından işaret dili kursuna katılan din görevlilerine sertifikaları takdim edildi. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan