Amasya İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik  "Örnek Bir Din Görevlisi Nasıl Olmalıdır?" başlıklı konferans düzenlendi.

Konferansa İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim ile başlayan programın açılışında konuşan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, "Davetimize icabet ederek bizimle birlikte olan Prof. Dr. Mustafa Karataş Hocamıza teşekkür ediyorum. Sorumluluğu ağır bir görevi icra eden siz görevlilerimize de çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum." dedi.

Sonrasında kürsüye gelen Prof. Dr. Mustafa Karataş, din görevlisi olmanın her safhasının kutsal olduğunu belirterek asrı saadetten örnekler sundu.

Prof. Dr. Karataş, "Bu dinin bir mensubu olmak bizim için bir şükür vesilesidir. Dinimizin doğru şekilde yaşanması ve yaşatılması konusunda siz değerli hocalarımızın büyük gayreti var. Din görevlilerimiz cami cemaatiyle sürekli irtibatta olduğu gibi, bulundukları mahallelerde de toplumun bozulmasını önlemeye yönelik üzerlerinde manevi bir sorumluluk hissetmeli, bunu yaşantısıyla da hissettirerek kucaklayıcı bir üslupla topluma örnek ve önder insanlar olmalıdırlar.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan