İftar programına Amasya Valisi Yılmaz Doruk ve eşi Meral Doruk, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz ve eşi Şükriye Ayvaz, TDV Amasya Kadın Kolları gönüllüleri, yetim çocuklar ve aileleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, "Rasulullah, ‘Ben ve yetimi kollayıp gözetleyen kimse, cennette böyle (yan yana) olacağız’ buyurdu ve işaret parmağıyla orta parmağını biraz açarak işaret etti. Bu hadis-i şerif ışığında elimizden geldiği kadar öksüz ve yetim yavrularımızın gönlüne dokunabilmeyi hedefliyoruz. Peygamberimizin emaneti olan yetimlerimiz gülerse dünya güler. Biz onları sevindirir, gönüllerini hoşnut edersek, Rabbimiz de bizi hoşnut kılacak ve sevindirecektir. Yetim yavrulamıza destek olmak ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Erken denilebilecek yaşlarda annesini kaybettiğini belirten Vali Yılmaz Doruk ise konuşmasında, "Annesiz babasız büyümenin zorluklarını bilen biriyim. Ama sakın hayata dair umutlarınızı hiçbir zaman kaybetmeyin. Çok çalışıp, Devletimizin sunmuş olduğu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek, başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. Şunu bilmenizi isterim ki, Devletimizin şefkat eli daima sizlerin üzerindedir ve öyle kalmaya devam edecektir." dedi.

İftar programı sonrasında TDV Amasya Kadın Kolları Gönüllüleri tarafından çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Öztürk