Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kosova'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve beraberindeki heyeti, Prizren şehrindeki Emin Paşa Kur'an Kursu öğrencileri dualarla karşıladı.

Başkan Erbaş ve beraberindeki heyetin avluya girişiyle başlayan dualı karşılama, Kosovalı çocukların Türkiye sevgisinin bir yansıması olarak değerlendirildi.

İşte Kosovalı miniklerin dudaklarından dökülen dualar:

Karşılamanın ardından kurs binasını ziyaret eden Erbaş, Kur’an eğitimi alan ve hafızlık yapan öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Kur’an eğitimi almanın öneminine dikkati çeken "Erbaş, Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Hak buyuruyor ki 'Kur'an'ı biz indirdik. Onun koruyucusu da biziz.' Ne mutlu sizlere ki Yüce Rabbimiz sizin vesilenizle Kur'an'ı koruyor. Çünkü hafız demek, kuranı koruyan demek. Tabii siz Kur'an'ı koruduğunuz gibi Kur'an'da sizi koruyacak inşallah. İnşallah ömrünüzün sonuna kadar Kur'an'la beraber olursunuz. Peygamber Efendimiz bir müjdesinde buyuruyor ki, 'Kur'an'ı ezberleyip de onu okuyanlar her zaman melekler ile beraberdir.' ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan