Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen program, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde Fatih Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşti.

İl genelinde sosyal hizmet kurumlarında görev yapan personelin katıldığı programın açılış konuşması yapan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Mustafa Yavuz, "Merhamet sadece acımak demek değildir. Merhamet acıtmamaktır, insana dokunmaktır. Bu kurumlarda görev yapan sizler dezavantajlı insanlara kol-kanat gererek ve yetimlerin başlarını okşayarak Allah’ın rızasına nail oluyorsunuz. Yalnızlık Bakanlıklarının kurulduğu bir dünyada sizin yaptığınız iş çok önemli. Sizlere İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş hocamızın selamlarını iletiyorum." dedi.

Huriye Akbıyık 22

Selamlama konuşması yapan Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, katılımcı personele teşekkür ederek toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Programda konuşan Aile ve Dini Rehberlikten sorumlu İstanbul Müftü Yardımcısı Huriye Akbıyık, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmet alanı her geçen gün genişlemektedir. Toplumun her kesimine ulaşan ve dokunan bir din hizmeti verilmektedir. Bugün işbirliği içinde bu kurumlarda hizmet yapıyoruz. İmzalanan protokol çerçevesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sosyal hizmet kurumlarında görevler yürütmekteyiz. Hocalarımızın buralarda kalan çocuklarımızın kalbine dokunması çok önemli. Çocuk evlerinin yanı sıra huzur evleri ve kadın sığınma evlerinde de önemli görevler ifa ediyoruz. İstanbul’da ve de ülke genelinde sosyal hizmet kurumlarında din hizmeti almayan hiçbir vatandaşımızın kalmamasını ümit ediyoruz. Buralarda gönüllü olarak görev alan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Halis Kuralay 11

Aile ve Sosyal Hizmetler İstanbul İl Müdür Yardımcısı Halis Kuralay ise; "Çalıştığımız ve sizlerin de görev aldığınız alan çok özel bir alan. Diyanet İşleri Başkanlığı talep odaklı olmaktan arz odaklı bir hizmete geçti. Bizde bunu yapmaya çalışıyoruz. Hitap ettiğiniz kitlenin ihtiyaçlarına göre davranmamız gerekiyor. Yaptığınız ve yapacağınız tüm çalışmalar için çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Psikolog 11

Sonrasında kürsüye gelen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Altunkaya Erdoğmuş, "Kurumlarda Değerler Eğitimi" başlıklı bir sunum yaparak şunları kaydetti:

"Eğitimin başarıya ulaşması için kurum, çocuk (öğrenci) ve öğretici arasındaki bağın iyi kurulmuş olması gerekir. Kurum idaresinin ve buralarda görevli personelin bu eğitimin önemine inanması, müftülükle işbirliği yapması, kurumdaki çocuklar/bireylerin özelliklerine göre eğitim programı ve eğitici talep etmesi gerekir. Eğitime gelen öğreticilerin buradaki çocukların/bireylerin genel özelliklerini iyi bilmesi gerekmektedir. Öğretici belirli bir müfredat oluşturmalı ve bunu takip ederek burada hizmet üretmelidir. Çeşitli etkinliklerle de eğitimini desteklemelidir."

Program sosyal hizmet kurumlarında görev alan personelin tecrübe paylaşımı ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan