Kırklareli Valiliği, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kırklareli ve Kofçaz şubeleri ile hayırseverlerin desteğiyle sıfırdan tadilat geçiren camii eski görüntüsünden arındırıldı.

Burada konuşan Kırklareli Valisi Birol Ekici, "Camiler, kamunun ihtiyacını karşılayan ve sahip çıkılması gereken önemli yapılarımızdandır. Bu bakımdan tepeden tırnağa yenilenen camide başta Diyanet İşleri Başkanlığımız çalışanları olmak üzere emeği geçenlere ve bu yapıları sahiplenen hayır sahiplerine teşekkür ederim." dedi.

İl Müftüsü Yusuf Eviş ise camileri inşa etmenin sürdürülebilir olması için hayırseverlerin desteğinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Müftü Eviş, Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için önemine dikkat çekerek, işgalci İsrail'in Filistin topraklarında ve Mescid-i Aksa'da yaptığı zulmün yüreklerimize bir karabulut gibi çöktüğünü ifade etti.

Bulgaristan sınırına yakın bir bölgede yer alan caminin yenilenme sürecinde öncülük eden din görevlisi Furkan Karakaya ile köy muhtarı Hilmi Dönmez'e ve hayırsever Nazmi Uslu'ya başarı belgesi ve plaket takdimi yapıldı.

İl Müftüsü Eviş tarafından yapılan dua ile kurdele kesimi gerçekleştirildi. Cami avlusuna günün hatırasına fidan dikildi.

Program yapılan ikramla sona erdi.

Açılışa Garnizon Komutanı Cemalettin Akyüz, Kofçaz Kaymakamı Onur Bektaş, Kofçaz Belediye Başkanı Ziya Karataş, Kofçaz İlçe Müftüsü Kasım Coşkun, kurum amirleri, din görevlileri, siyasiler, STK üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Ömer Ceylan