Bayburt Belediyesi Çoruh Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın selamlama konuşmasında Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, “Alemlere rahmet olarak gönderilen iki cihan güneşi Peygamber Efendimiz’in dünyayı teşriflerini idrak ettiğimiz Mevlid-i Nebi Haftasını yürekten tebrik ediyorum. Ne mutlu bizlere ki, iman ve istikamet konusunda en güzel örnek olan bir Peygamber’in ümmeti olarak dünyaya geldik.” dedi.

Prof.-Hacımüftüoğlu-İman-ve-istikamet-üzere-yaşamayı-öğütlemek-Peygamberi-bir-üslupla-mümkündür03

Açış konuşmasında İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, “Peygamber Efendimiz’in doğumuyla şerefyab olduğumuz bu haftada Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği ‘Peygamberimiz, İman ve İstikamet”  temasıyla” aydınlanacak, Peygamber Efendimiz’in sünnetine ittiba ederek istikamete ulaşacağız.” diye konuştu.

Ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu,  iman ve istikamet üzere yaşamanın Kur’an-ı Kerim ve Peygamber (sas)’i çok iyi anlamakla mümkün olacağını vurguladı.

Prof.-Hacımüftüoğlu-İman-ve-istikamet-üzere-yaşamayı-öğütlemek-Peygamberi-bir-üslupla-mümkündür01

Prof. Hacımüftüoğlu, “1400 yıl önce dünyayı teşrif eden Peygamber Efendimiz, gerek zihniyet gerekse sosyal hayat bakımından büyük bir inkılap yaparak cahiliye devrinin karanlığını Kur’an-ı Kerim’in ışığıyla asr-ı saadete çevirdi.  Kur’an-ı Kerim’in ‘Müminler ancak kardeştirler’ buyruğu ile insanlığı cehaletten ve asabiyetten kurtararak İslam kardeşliğine dayalı bir toplum oluşturdu.” şeklinde konuştu.

İman ve istikamet üzere yaşamayı öğütlemek, Peygamberi bir üslupla mümkündür

Hacımüftüoğlu, “Peygamber Efendimiz, ‘Alimler, peygamberlerin varisleridir.’ buyuruyor. Yine Efendimiz, ‘Size iki şey bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız.’ buyurarak iman ve istikamet çizgisinde yaşamanın ancak ve ancak Kur’an ve sünnet bütünlüğünde olacağını bildirmiştir. Bizlerde bu veraset görevini yerine getiren fertler olduğumuz için Kur'an ve sünneti çok iyi anlamak zorundayız. Özellikle Kur'an-ı Kerim'in tefsirini ve Peygamber Efendimiz’in hadisi şeriflerini orijinal kaynaklarından kendi diliyle okuyup anlayacak bir seviyeye gelmek için çok büyük çaba sarf etmeliyiz. Bizler, irşat vazifesini yerine getiren kişiler olduğumuz için toplumun iman ve istikamet üzere bir hayat sürmesine vesile olacak sahih bilgiye sahip olmak ve onu insanlara ulaştırmakla mükellefiz.” dedi.

Prof.-Hacımüftüoğlu-İman-ve-istikamet-üzere-yaşamayı-öğütlemek-Peygamberi-bir-üslupla-mümkündür04

İrşat vazifesini yerine getirirken en büyük rehberin Peygamber (sas) olduğunu belirten Hacımüftüoğlu, “Peygamber Efendimiz’in dil ve üslubu bizim için en güzel örnektir. Bizler, irşat vazifesini yerine getirirken ‘Anlamıyorlar. Dinlemiyorlar’ diye kenara çekilmeyeceğiz. Tam aksine insanların Kur’an-ı ve Peygamberimizi daha iyi anlamaları için Kur’an ve sünnet ışığında güzel bir dil ve üslup geliştireceğiz. Zira insanlara iman ve istikamet üzere yaşamayı öğütlemek, Kur’ani bir dil ve Peygamberi bir üslupla mümkündür.” şeklinde konuştu.

Programa Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Jandarma Komutanı Albay Dr.Talha Övet, Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Demirhan, İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, müftülük personeli ve din görevlileri katıldı.

Editör: Ammar Esenkal